Cum alegi ciocane rotopercutoare? Sfaturi pentru a face alegerea perfectă

Cum alegi ciocane rotopercutoare? Sfaturi pentru a face alegerea perfectă

Mulți meșteri au în trusa lor una sau două ciocane rotopercutoare care să îi ajute în toate construcțiile și amenajările pe care le fac. Alegerea unui ciocan ține foarte mult de nevoile pe care le aveți. Iată, mai jos, care sunt tipurile de ciocane rotopercutoare și care sunt funcțiile acestora și câteva sfaturi pentru a alege un ciocan potrivit nevoilor dumneavostră.

Rotopercutoare electrice în funcție de nevoile voastre

Principalul punct de luat în considerare atunci când alegeți un ciocan electric este să fiți clar cu privire la nevoile pe care trebuie să le satisfacă. Una dintre principalele caracteristici de luat în considerare este echilibrul dintre greutatea ciocanului și puterea acestuia. Aceste două variabile sunt total legate, deoarece într-un ciocan, de obicei, cu cât greutatea este mai mare, cu atât este mai mare puterea, dar cu cât este mai mare greutatea, cu atât este mai mică manevrabilitatea.

Ciocane rotopercutoare în funcție de greutate

Alegerea greutății ciocanului electric este o variabilă foarte importantă de luat în considerare, deoarece adecvarea greutății ciocanului cu munca de făcut va însemna că ne va fi mult mai ușor să efectuăm lucrarea. Pentru lucrări mai ușoare, optați pentru ciocane rotopercutoare cu mâner, care sunt cele mai ușoare și sunt bune pentru treburi mai puțin solicitante. Dimpotrivă, pentru lucrări de demolare solicitante, ar trebui să optăm pentru un ciocan de demolare, deoarece acestea sunt ciocane mult mai grele și mai robuste pentru cele mai exigente lucrări.

Recomandări pentru greutatea ciocanului

Vă recomandăm ciocane rotopercutoare mai mici de 10 kg pentru lucrări de perete, de preferință ciocane între 3 și 7 kg, în funcție de duritatea celor mai obișnuite materiale care urmează a fi prelucrate și de poziția în care vom lucra; deoarece ciocanele mai grele pentru acest tip de muncă ar însemna un efort prea mare pentru utilizator.

Trebuie remarcat faptul că putem găsi și ciocane mai mici (2 kg), dar acestea, în funcție de job, vor suferi prea mult și vom ajunge să deteriorăm ciocanul. Cu toate acestea, aceste ciocane pot fi viabile pentru sarcini mici de mărunțire și găurire în gospodărie.

Pentru lucrări de demolare intense și șanțuri în grosimi importante de asfalt sau beton, fără îndoială ciocane de demolare mai mari de 14 / 15kg, deoarece în caz contrar, atât utilizatorul cât și ciocanul vor suferi foarte mult.

Ciocane rotopercutoare în funcție de putere

Puterea ciocanelor rotopercutoare este măsurată în capacitatea de lucru (Jouli). Cu cât numărul de Jouli este mai mare, cu atât este mai mare capacitatea de lucru și cu cât este mai mare capacitatea de lucru, cu atât va fi mai mare puterea loviturii cu ciocanul și, prin urmare, puterea de demolare mai mare.

Ciocanele rotopercutoare cu capacități de lucru mari sunt recomandate pentru lucrările de demolare în materiale foarte dure, deoarece altfel ciocanul va suferi foarte mult. Pe de altă parte, pentru lucrul cu materiale mai moi, nu este necesară o capacitate mare de lucru și putem acorda o mai mare importanță manevrabilității ciocanului. Puterea absorbită (W) nu este foarte importantă în acest tip de ciocan, deoarece în mod normal va fi în concordanță cu tipul de ciocan și funcția sa.

O altă variabilă foarte importantă de luat în considerare este funcția de găurire, care este disponibilă pe ciocanele rotative. Vom cumpăra un burghiu cu ciocan dacă avem nevoie să facem găuri cu un burghiu, deoarece această funcție de găurire va fi esențială pentru ca bormașul să funcționeze.

Deși ciocanele rotative sunt de obicei ciocane combinate cu o funcție de așchiere și o funcție de găurire, trebuie să subliniem faptul că, dacă trebuie doar să efectuăm așchiere și demolare, este mai bine să selectăm un ciocan fără funcție de găurire , deoarece aceste ciocane nu sunt așa optim pentru mărunțit sau spart, deoarece datorită sistemului pe care îl au, pierd putere în raport cu ciocanele de mărunțit în mod specific; și, de asemenea, pot ajunge să ne ofere mai multe defecțiuni și probleme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *