Cultura timişoreană primeşte sprijin de la guvern

ion ardeal ieremia

Guvernul României îşi asumă ducerea la bun sfârşit a angajamentelor luate faţă de Timişoara. Anunţul a fost făcut chiar de ministrul culturii, Daniel Breaz, prezent la Timişoara, împreună cu secretarul de stat Ion Ardeal Ieremia.

Astfel, ministrul a dat încă o garanţie că vom avea un muzeu al Revoluţiei la Timişoara, după ce a fost rezolvat transferul clădirii din Piaţa Libertăţii, de la Ministerul Apărării Naţionale, la Ministerul Culturii.

„Va fi un simbol al eliberării României de comunism”, a spus Daniel Breaz, care a dat asigurări că în acel imobil îşi va găsi loc şi Memorialul Revoluţiei, organism care găzduieşte vestigii ale evenimentelor din Decembrie 1989. Pentru realizarea muzeului, va fi demarat rapid un studiu de fezabilitate, în funcţie de care se vor cunoaşte costurile obiectivului şi termenul de realizare.

Pe de altă parte, demnitarii guvernului au reiterat importanţa proiectului Timişoara-Capitală Culturală Europană 2021, existând o legătură strânsă între minister şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală 2021, pentru a se putea desfăşura proiecte viabile, care să nu fie mai prejos decât alte obiective europene. O garanţie în acest sens este şi faptul că însuşi secretarul de stat Ion Ardeal Ieremia a fost declarat responsabilul Ministerului Culturii în această privinţă:

„Timişoara va avea toată susţinerea guvernului. Este un proiect naţional extrem de important, iar Guvernul României îşi va duce la îndeplinire toate obligaţiile asumate, aşa cum şi-a respectat şi celelalte promisiuni, de care ne-am achitat”.

Din punct de vedere politic, ministrul culturii s-a arătat foarte optimist, fiind convins că îşi va păstra portofoliul până la finalul anului 2020 şi anticipând că PSD va câştiga alegerile de anul viitor: „Guvernul funcţionează foarte bine, lucrurile sunt stabile, iar cel mai mare blestem al României ar fi să ajungă USR la guvernare”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns