Cultură de canabis descoperită într-o locație greu accesibilă din Banat. Două persoane au fost reținute

Cultură de canabis descoperită într-o locație greu accesibilă din Banat. Două persoane au fost reținute

Cultură de canabis descoperită într-o locație greu accesibilă din Banat. Două persoane au fost reținute

La data de 22.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 2 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a stabilit faptul că, pe parcursul anului 2022, inculpații au înfiinţat și întreținut o cultură de canabis, pe un teren situat în extravilanul unei comune din județul Caraș-Severin, într-o locație izolată și greu accesibilă, înconjurată de pădure.

În vederea realizării activității infracționale inculpații au procurat semințe de canabis din Spania, au amenajat instalaţii de irigare prin picurare şi au folosit diferiţi fertilizatori în vederea dezvoltării rapide a plantelor de canabis.

Inculpații foloseau pentru prelucrarea şi porționarea canabisului, destinat distribuției, un adăpost aflat în apropierea plantaţiei.

Drogurile obținute in această modalitate erau comercializate consumatorilor de pe raza județelor Caraş-Severin, Timiș și Gorj.

În urma celor două percheziții domiciliare efectuate la data de 22.09.2022 pe raza județului Caras-Severin, a fost identificată și indisponibilizată cultura outdoor formată din 97 de plante de canabis în diferite stadii de vegetație, cu înălțimi cuprinse între unu și doi metri, în cantitate totală de peste 150 kilograme masă verde brută.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun inginer constructor dintre avocații timișoreni se face că nu știe cu care dintre atuurile sale a impresionat juriul de la STPT

De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitățile de peste 50 de kilograme muguri de canabis masă verde uscată și aproximativ 5 grame de cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent, o suflantă cu aer cald, o instalaţie cu sisteme de irigare, o pompă de stropit plante, un grinder, 3 cântare de precizie și mai multe telefoane mobile.

În cursul zilei de astăzi, 23.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Poliţie Caraș-Severin și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul inspectoratului General al Poliției Române.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *