Culorile Timișoarei, apărate ieri pe salteaua olimpică

După eșecuri de tot felul în disciplinele în care au concurat, în ultimele două zile, tricolorii olimpici, de la Rio de Janeiro venea și o veste bună.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciuraru, legitimat la clubul timișorean Heracle, s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale competiţiei de greco-romane, la categoria 98 kg, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio.

CITEŞTE ŞI> Clasare pe podium pentru inotătorii timișoreni

Crescut în pepiniera CSŞ 1 Timişoara, Alexuc-Ciuraru a participat și în urmă cu patru ani la competiția olimpică, la Jocurile de la Londra neputând trece însă de preliminariile de la 96 kilograme.

Alin fusese învins atunci, scor 0-3, de bulgarul Elis Guri. În Brazilia, însă, sportivul nostru a câştigat cu scorul de 3-2 lupta pentru calificarea în sferturi, în compania egipteanului Hamdy Abdelwahab.

Pentru a intra în semifinale, Alexuc-Ciuraru trebuia să treacă însă de armeanul Artur Aleksanyan, o nucă prea greu de spart pentru luptorul de la Heracle.

Alin n-a avut practic nici o șansă în fața adversarului său, reprezentantul Armeniei impunându-se categoric, cu scorul de 8-0, după numai două minute de luptă. Înfrângerea nu înseamnă însă eliminarea automată a timișoreanului, care mai speră la recalificări, şansă posibilă dacă Aleksanyan va câştiga următoarea luptă din semifinale.

Nici rezultatul altui membru al lotului olimpic de lupte, Ion Panait, nu a avut darul să-i bucure pe susținătorii sportivilor tricolori.

Panait a fost eliminat ieri în calificările competiţiei de lupte greco-romane, la categoria 66 kg.

Românul a luptat cu Islam-Beka Albiev din Rusia, care a câştigat după o decizie de 4-2 la puncte. Sportivul rus a punctat doar în prima repriză, în timp ce românul a reuşit câte un punct pe repriză.

Ion Panait (35 de ani) a câştigat medalia de argint la Campionatele Europene din 2008 şi 2010 şi a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, unde s-a oprit în optimi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Culorile Timișoarei, apărate ieri pe salteaua olimpică

  1. N-am stiut ca Timisoara are echipa olimpica si ca participa cu culori proprii. Inainte vreme olimpicii reprezentau tara, adica Romania, s-a scimbat, am pierdut ceva? S-a cantat si imnul de stat al Timisorii? Hai sa fim seriosi si sa nu aruncam cu vorbe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *