Culorile alb-violet sunt specifice Timișoarei! Consilierii liberali cer consfințirea brandului cromatic al orașului

Se reia circulația tramvaiului 6 pe bulevardul Stan Vidrighin. Linie nouă de autobuz

Culorile alb-violet sunt specifice Timișoarei! Consilierii liberali cer consfințirea brandului cromatic al orașului

În ultimele zile s-a discutat foarte mult despre schimbarea culorilor noilor tramvaie Bozankaya din Timișoara și transformarea lor din alb-violet și negru în galben-negru. Tema a fost abordată și de viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără, care spune că acest aspect nu reprezintă o prioritate pentru o administrație responsabilă, care trebuie să se ocupe de dezvoltarea infrastructurii, de construcția unor noi rute și nu de schimbarea culorilor tramvaielor.

Această schimbare de culori nu este adecvată, consideră Tabără, mai ales pentru că în caietul de sarcini, în momentul în care au fost achiziționate aceste tramvaie, s-a specificat foarte clar care sunt culorile cu care vor trebui să fie livrate Primăriei Timișoara. Consilierii locali liberali au gândit un proiect HCL prin care această schimbare să fie oprită.

”Nu mi se pare logic să le schimbăm culoarea, atât timp cât au fost comandate, conform caietului de sarcini, în violet, alb și negru. Se încearcă un lucru care să se observe imediat și fără o logică în infrastructură. Se încearcă inclusiv schimbarea culorii tramvaielor aduse până în prezent, nu doar a celor care vor veni. De ce să facem acest lucru? Cine este timișorean și trăiește cu sufletul alături de timișoreni știe ce înseamnă alb-violet.

Alb-violet pentru Timișoara reprezintă un simbol și, corelat cu ceea ce înseamnă alb-violet din punct de vedere sportiv, alb-violet se identifică cu orașul. Alb-violet sunt culori specifice Timișoarei, sunt culori pe care nu le vedem în multe alte orașe și, până la urma urmei, schimbăm sau încercăm să schimbăm un lucru care ne identifică în țară. Oriunde se merge în România, se știe când vorbește de alb-violet că este vorba despre Timișoara.

Culoarea mijloacelor de transport făcută în alb-violet, chiar dacă nu este culoarea STPT-ului istorică, totuși, de-a lungul timpului, în ultimii ani, a însemnat ceva specific pentru ceea ce suntem noi. Consider că trebuie să menținem aceste culori pe mijloacele de transport în comun. Aceasta este o dispută care nu ar trebui să aibă loc în momentul de față, pentru că Timișoara are alte probleme mult mai importante”, a explicat liderul liberal din Timișoara.

Pentru a nu se mai ajunge la dispute pe teme banale, consilierii locali ai PNL au inițiat un proiect de HCL prin care se specifică foarte clar: culorile mijloacelor de transport în comun din Timișoara sunt violet, alb și negru!

”Proiectul a fost scris de către consilierul nostru liberal Dan Diaconu tocmai pentru a clarifica toate aceste aspecte, pentru a limita inițiativa unora care încearcă să iasă în evidență sau să facă niște lucruri doar de imagine și care au un impact negativ cu Timișoara. Tradiția este tradiție, iar alb-violetul este culoarea care este specifică Timișoarei!

Dacă cei de la USR respectă Timișoara, ar trebui să aibă măcar bunul simț politic și să ceară schimbarea culorilor după dezbaterea din Consiliul Local și nu anterior, cum au făcut-o! Dar ce să cerem de la cei care nu au nici cel mai mic respect pentru principiile democratice pe care doar le clamează, fără a le respecta. Justițiari pe facebook și cam atât…”, a subliniat Cosmin Tabără.

CITEŞTE ŞI: Primul centru de mari arși din țară se ridică la Timișoara

Douăzeci de tramvaie Bozankaya au sosit până acum la Timișoara, ultimele trei urmând să fie livrate în perioada următoare de la fabrica din Turcia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Culorile alb-violet sunt specifice Timișoarei! Consilierii liberali cer consfințirea brandului cromatic al orașului

  1. Mioriticus, vrei referendum? Da, sunt culorile Timișoarei. N-au nicio treabă cu mafiile politice. Alde USR, PNL sau PSD. Și n-o să vă întrebe nimeni dacă vreți sau nu curcubeul. Hai că m-am săturat de alde voi, papagali fără pene!

  2. Păcat că nu ai rămas acasă poate te simțeai mai bine și nu erai așa de sătul plus că ai mai uitat un partid din care faci parte probabil.

  3. Sunt nascut in TM si va spun ca traditional, tramvaiele in Timisoara sunt galbene. Asa a fost si in 1950 si in 1960,70,80,90. Pana s-a gasit un polist sa impuna violetul, o culoare rara, care nu este in paletarul de culori standard, doar scumpa si la comanda, urata, invizibila in trafic care predispune la accidente.

  4. Ciudat este ca nici Universitatea Politehnica din Timișoara nu foloseste mov. Am vazut ca folosesc albastru. De mic copil stiu ca tramvaiele erau galbene.

  5. Culoarea galbenă e mult mai potrivită !!! Vorbim aici și din punct de vedere vizual : îl poți observa de la distanță și ai timp de reacție, ca pieton, biciclist, șofer !

  6. Am trecut de 80 de ani și de când mă știu tra
    ,mvaiele și troleibuzele au fost galbene.Si erau f.frimoase.Trebuiesc și culori mai vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *