Culoare speciale pentru femei, copii și persoane cu dizabilități, la frontiera de vest

Românii care lucrează în Europa revin acasă de sărbători. Aglomerație la frontiera de vest

Culoare speciale pentru femei, copii și persoane cu dizabilități, la frontiera de vest.

60 de minute se aștepta sâmbătă, în jurul prânzului, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară.

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul punctelor de trecere a frontierei a căror infrastructură permite acest lucru, va fi operaționalizată câte o bandă care va asigura un control operativ al documentelor pentru persoanele vulnerabile.

CITEȘTE ȘI: Cura salină, recomandată de medicii timișoreni persoanelor cu imunitate scăzută

„Cetățenii care pot tranzita frontiera pe aceste benzi, ce vor fi semnalizate corespunzător, sunt: persoanele cu dizabilități, vârstnicii, femeile însărcinate sau părinți singuri cu copii mici. În funcție de configurația punctelor de trecere a frontierei, se va realiza o preselectare a persoanelor în cauză, care vor fi îndrumate către culoarele respective”, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră.

60 de minute de așteptare, la Nădlac II
Sâmbătă, la prânz, conform aplicației Poliției de Frontieră, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de frontieră Nădlac II Autostradă, timpul de așteptare este de 60 de minute, din cauza numărului mare de mașini prezente la în punct.

La Turnu, timpul de așteptare este de 20 de minute, la Cenad-  10 minute, iar la Nădlac I se așteaptă 10 minute.

Pe sensul de intrare în țară, cel mai ridicat timp de așteptare se înregistrează la Nădlac I – 40 de minute. La Nădlac II Autostradă, se așteaptă 20 de minute pentru a intra în România, la fel la Cenad.

Camioane oprite
„În vederea fluidizării traficului la granița cu Ungaria, reprezentanţii ITPF  menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră maghiare, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Având în vedere că la acest sfârșit de săptămână se sărbătoreşte Paștele Catolic, menţionăm că, în această perioadă, pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită.

Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, în intervalele 14.04.2022, ora 23.00 – 15.04.2022, ora 23.00 și 16.04.2022, ora 23.00 – 18.04.2022, ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină”, mai informează Poliția de Frontieră.

Cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă li se recomandă să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro și să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional la granița cu Ungaria. JA-S.A.

aradon

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *