Cula din Ciacova primește vizitatori și din Țara Soarelui Răsare

cula ciacova

”Ne-am trezit într-o zi cu un japonez în primărie. Nu am știut ce dorește. Până la urmă am aflat că vrea să știe ce poate vizita în zonă”, spune Horia Lăzău, viceprimarul orașului Ciacova.

Bărbatul venise în Timișoara într-o delegație de serviciu. În municipiul de pe Bega a întrebat ce ar putea vizita în zona de vest a țării și i s-a recomandat Ciacova, așa că a ajuns în primăria micuțului oraș. A fost preluat de reprezentanți ai administrației locale și condus să viziteze principalele obiective: cula, muzeul, podul turcesc, biserica ortodoxă sârbă, Mănăstrirea Cebza.

Japonezul a poposit, însă, și la un local din zonă, unde a fost servit cu tradiționalii mici, pe care nu îi mai gustase până atunci. Inițial a crezut că a vorba despre hot-dog, însă a fost rapid învățat de localnici care-i treaba cu micii românești.

”A fost impresionat de oameni, spunând că sunt prietenoși și primitori, dar i-au plăcut foarte mult și micii”, afirmă viceprimarul localității. Ciacova este vizitată în medie de circa 500 de turiști pe lună. E vorba despre persoane care nu înnoptează în oraș, atracția principală pentru ei fiind cula.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cula din Ciacova primește vizitatori și din Țara Soarelui Răsare

  1. Daca fiecare dintre cei 500 ar cheltui vreo sutica la Ciacova, si jumate ar dormi macar o noapte acolo, Cula si toata Ciacova ar arata muuuuuuuuuuult mai bine. Dar asa… raman manelistii de prin birturi la @cafe [email protected]

Lasă un răspuns