Cu tractoarele spre autostradă! Agricultorii protestează şi în Timiș. Circulaţie îngreunată pe unele drumuri. Foto

Cu tractoarele spre autostradă! Agricultorii protestează şi în Timiș. Circulaţie îngreunată pe unele drumuri. Foto

Cu tractoarele spre autostradă! Agricultorii protestează şi în Timiș. Circulaţie îngreunată pe unele drumuri. Foto

Așa cum au promis, agricultorii timișeni au început un marș de protest, astăzi, 7 aprilie, la ora 12. Circulația este îngreunată pe drumurile ce duc spre ieșirile de pe autostrada A1, la Giarmata, Remetea Mare și Topolovățu Mare. Aproape o sută de protestatari cu tractoare au ajuns deja la Cenad. Manifestanți și utilaje se află și la Nădlac, unde câteva zeci de utilaje agricole se deplasează cu viteză redusă, îngreunând accesul la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2.

Acțiunea este în plină desfășurare la momentul publicării articolului și va dura până la ora 15.

Reprezentanții Alianței pentru Agricultură și Cooperare, formată din Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – „PRO AGRO”, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – „LAPAR”, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – „UNCSV”, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România – „Forumul APPR” protestează vineri, 7 aprilie, în toată țara.

”Manifestul organizat în 7 aprilie se fundamentează pe nevoia de stabilitate și predictibilitate a fiecărui fermier din România. Va fi un manifest pașnic. (…) Reamintim că această formă extremă de manifestare este consecința nemulțumirii și dezamăgirii profunde a fermierilor români în legătură cu soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din țara noastră, pe fondul distorsiunilor de piață cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Eliminarea totală, începând cu mijlocul anului trecut, a taxelor vamale pentru toate mărfurile din Ucraina, a exportat, în plan comercial, efectele războiului în țările limitrofe printr-un efect de dumping involuntar, deoarece a stimulat fermierii ucraineni să vândă sub cost odată cu forțarea ritmului fluxurilor de marfă.

Această măsură nu a ajutat și nu îi va ajuta pe fermierii ucrainieni să își reia ciclul de producție în condițiile unei escaladări puternice a cheltuielilor cu inputurile, în schimb a perturbat extrem de puternic piața din România”, au transmis reprezentanții agricultorilor.

CITEŞTE ŞI: Dominic Fritz desființează drapelul României, arborat în marile intersecții din Timişoara

Inspectoratul Județean de Poliție Timiș s-a mobilizat, având în vedere protestul de pe drumurile publice.

“Astăzi, 07.04.2023, în intervalul orar 12.00-15.00, se va desfășura o manifestare publică a reprezentanților domeniului agricol, ce constă într-un marș organizat format din tractoare agricole, camioane si autoturisme. Obiectivul manifestării îl reprezintă deplasarea pe drumul public cu viteza redusă, pe drumuri județene și naționale către sensurile giratorii amplasate la conjuncția cu bretelele de coborâre de pe Autostrada A1, respectiv coborâre Giarmata Mare intersecție cu DJ 691, coborâre Remetea Mare intersecție cu DN 6 si coborâre Topolovățul Mare intersecție cu DJ 57 și DN6 către vama Cenad”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Măsurile de fluidizare sunt asigurate de 15 echipaje de poliție rutieră și ordine publică. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să evite aceste trasee, în intervalul orar 12 – 15.

Vom reveni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cu tractoarele spre autostradă! Agricultorii protestează şi în Timiș. Circulaţie îngreunată pe unele drumuri. Foto

  1. Ceia ce fac e frecție la piciorul de lemn a lu Prigoană nu așa trebe făcut că îi doare pe politicienii in cur de popor .la parlament trebe mers dat foc și aruncat bălegar protestul de azi nu își avea rostul ce treabă are sa blochezi traficul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *