Cu maşina peste prunci în… Parcul Copiilor!

parcare parc 2

Un incident care ar fi putut avea urmări grave a avut loc, vineri, în jurul orei 12, în Parcul Copiilor din Timişoara unde… culmea, o şoferiţă era să calce cu maşina o familie întreagă!

Femeia părăsise, la volan, parcul special amenajat pentru copii. La ieşirea din parc pe Strada Narciselor, femeia a oprit şi, ca să-i facă loc unui alt şofer, a dat cu spatele fără să se asigure, moment în care a surprins, în incinta parcului, o familie întreagă.

Deşi mama striga să oprească maşina că dă peste copil, femeia de la volan nu auzea, nu vedea şi nu s-a asigurat nici măcar o clipă înainte de a da cu spatele în parc.

Şoferiţa părăseşte parcul fără remuşcări
Şoferiţa părăseşte parcul fără remuşcări

De-abia în momentul în care a ajuns la câţiva centimetri de copil a oprit, după ce a auzit, în cele din urmă, strigătele să oprească. Culmea, femeia nu era mirată şi nici măcar nu a fost interesată dacă a lovit sau nu pe cineva. Era în schimb contrariată de ce e atâta agitaţie, din moment ce ea avea altă problemă: „Venea ăla din faţă şi trebuia să îi fac loc. Ce vrei acum?”.

„Nu te uiţi când dai cu spatele, mai ales când intri cu maşina într-un parc?”. „Păi nu am văzut, ce mare lucru acum? Am zis să îi fac şi celeilalte maşini loc să treacă”, „Dar ce cauţi cu maşina în parc?”. „Păi… din parc am ieşit!”, a fost răspunsul şoferiţei care nu părea să înţeleagă că doar carosabilul este pentru maşini şi nu înţelegea de ce pietonii nu se asigură în parc.

O parte din Parcul Copiilor este transformată în parcare chiar sub nasul poliţiştilor
O parte din Parcul Copiilor este transformată în parcare chiar sub nasul poliţiştilor

Culmea, în momentul producerii incidentului care, din fericire nu s-a soldat cu răniţi, era de faţă şi un poliţist local. Se pare că omul în uniformă a fost atât de şocat de incident, că nu a putut reacţiona sub nici o formă. E, totuşi, greu de crezut că în Timişoara poliţiştii poartă uniformele doar pentru a arăta cine sunt. Incidentul a fost posibili pentru că o parte din Parcul Copiilor a devenit parcare gratis.

Unele dintre maşini par să fie ale angajaţilor, alte autovehicule sunt pur şi simplu parcate de diverse alte persoane. În paginile cotidianului nostru am atras atenţia de mai multe asupra parcărilor neregulamentare.

Deşi nu pare, în acest loc se află o trecere pentru pietoni, care a fost ocupată în totalitate de maşini
Deşi nu pare, în acest loc se află o trecere pentru pietoni, care a fost ocupată în totalitate de maşini

Mulţi părinţi iresponsabili parchează pe trecerile pentru pietoni în preajma şcolilor fără să se gândească la copiii care sunt nevoiţi să treacă strada neregulamentar şi se expun pericolului de a fi loviţi cu maşina de un şofer care nu îi observă.

Poliţiştii n-au nici o reacţie, considerând, probabil, că au altceva mai bun de făcut, cum ar fi, de pildă, să-i privească admirativ pe colegii lor care înfruntă orice risc pentru a păzi palmierii şi panseluţele.

Dar ca Parcul Copiilor să devină un loc periculos, în care maşinile să dea peste oameni, este parcă prea de tot, chiar şi pentru un oraş care poate deveni de la o zi la alta un sat fără câini.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns