Cu jalba în proțap, la Primăria Timișoara. Mai mulți vatmani și șoferi din RATT își cer banii munciți și îi solicită lui Nicolae Robu demiterea managerului Ioan Goia

În această dimineață, vatmanii și șoferii angajați la RATT și membri în Sindicatul Independent „Armonia” vor fi prezenți în fața Primăriei Municipiului Timișoara, iar o delegație a acestora va înainta primarului Nicolae Robu o petiție care descrie situația în care au ajuns acești salariați și o listă cu revendicări. Vă prezentăm în continuare textul care va ajunge pe biroul lui Robu:

„Domnule primar, prin prezenta vă aducem la cunoștință că noi, angajații RATT, NU ne-am luat drepturile salariale pe luna decembrie, iar pe luna noiembrie am luat în tranșe de câte 200-300 lei în decurs de 6 săptămâni, fapt ce a generat acumulări de datorii ale angajaților noștri către bănci, datorii la plata chiriilor, datorii la plata utilităților etc.

Neplata drepturilor salariale ale angajaților RATT încalcă art. 66 din CCM (contractul colectiv de muncă – n.r.), art. 161 din CM (Codul Muncii – n.r.), art. 166, punctul 4 din CM (art. 66 din CCM idem cu art. 161 din CM: Toate drepturile bănești cuvenite salariaților se plătesc înaintea oricător obligații financiare ale unității; art. 166, punctul 4 din CM: Întârzierea nejustificată a plății salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului).

Aceste neajunsuri, respectiv neplata salariilor, precum și abuzurile sistematice ale conducerii RATT față de angajați și față de cetățenii orașului Timișoara au umplut paharul. De aceea, astăzi, 22.01.2018, depunem următoarea petiție prin care cerem: 1. plata la zi a drepturilor salariale ale angajaților RATT până la data de 24.01.2018; 2. demiterea directorului general, care, prin managementul defectuos, a dus la acumularea de datorii colosale ale regiei; 3. renegocierea CCM și a salarizării cu noua conducere agreată de primărie.

Dacă până la data de 24.01.2018 revendicările salariaților RATT nu sunt onorate, vom declanșa conflict de muncă, nici un mijloc de transport nu va mai ieși în traseu. Nu mai putem munci pe datorie, avem familie, avem copii la școală, avem datorii și nu mai suntem dispuși să fim sclavi în țara noastră. Am fost și suntem dispuși la dialog”. Mingea este, așadar, în curtea primarului…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu jalba în proțap, la Primăria Timișoara. Mai mulți vatmani și șoferi din RATT își cer banii munciți și îi solicită lui Nicolae Robu demiterea managerului Ioan Goia

  1. Și ca să vezi .primarul încearcă să jongleze . Dar eu cred că mingea este în curtea angajaților , dacă vor ști ce să facă cu ea .

Lasă un răspuns