Cu cât au “contribuit” timișenii, într-o singură zi, la o sumă care se ridică la zeci de milioane de euro: amenzile pentru nerespectarea restricțiilor

amenzi2

România a emis 200.000 de amenzi în mai puțin de o lună pe numele celor care nu au respectat restricțiile impuse pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Presa de peste hotare a remarcat fenomenul și a claculat câți bani ajung în visteria statului din sancțiunile aplicate.

În 21 aprilie, politistii din judetul Timis au dat 125 amenzi in valoare de 252.000 lei pentru nerespectarea măsuri privind restrictionarea circulației. Jandarmii din Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr.3/2020, iar jandarmii de la Gruparea Mobila au aplicat 7 de amenzi în valoare de 13.400 lei

CITEȘTE ȘI: Descoperire teribilă la Lugoj: o femeie a murit cu gâtul tăiat

La nivel național, suma este imensă. Potrivit BBC News, citat de stirileprotv.ro,  amenzile ”relativ mari”, aplicate între 24 martie și 19 aprilie, se ridică la 78 de milioane de euro, o sumă care ar fi egală cu impozitul pe profit din România în februarie 2020.

De altfel, BBC dă și exemplul unuia dintre primarii Capitalei, Robert Negoiță, care a fost amendat cu 10.000 de lei (aproximativ 1.825 de lire sterline) după ce a fost prins cu bicicleta într-un parc public.

Parcurile sunt închise, iar Robert Negoiță a susținut că l-a inspectat. Ulterior, primarul a spus că, la fel ca orice cetățean, trebuie să se supună legii și că este dispus să suporte consecințele.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Cu cât au “contribuit” timișenii, într-o singură zi, la o sumă care se ridică la zeci de milioane de euro: amenzile pentru nerespectarea restricțiilor

  1. Trebuie să tragă tare ca pînă la,15 mai cînd este posibil sa se ridice starea de urgență sa se ajunga la 1000000 , un milion de amenzi,trebuie doar sa vrea.

  2. Ca o sa le si plateasca cineva pe alea :)) tzapa populista la fel ca marea tzapa in care traim, treziti-va oameni buni ca ne-o trag astia cum vor ei..dar pana cand ?

Lasă un răspuns