Cu bicicleta la Cerneteaz

Cu bicicleta la Cerneteaz

Cu bicicleta la Cerneteaz

O călătorie civilizată cu bicicleta din centrul comunei Giarmata până în satul aparținător Cerneteaz, pe o pistă special amenajată în acest sens, este promisă pentru viitorul foarte apropiat de aleșii locali ai acestei unități administrative din imediata vecinătate a Timișoarei.

Hotărârea recent votată care validează proiectul aferent stabilește o valoare totală a investiției de 2,27 milioane de lei (TVA inclus), pe baza căreia să fie realizat un traseu de 4,8 kilometri.

CITEȘTE ȘI: Înregistrare cu fostul șef al DIICOT, oprit de polițiști în trafic: „Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării (…) Eu sunt în măsură să fac orice” (video)

Acesta ar urma să traverseze străzile Nicu Moraru și Ștrandului din Giarmata și, respectiv, Nica Iancu Iancovici și Arteză din Cerneteaz.

Datele tehnice ale pistei proiectate ar trebui să fie luate drept model de edilii din marile centre urbane, care se întrec să raporteze depășirea planului la piste de ciclism limitându-se să deseneze dungi de vopsea pe trotuare și dovedind astfel dispreț deopotrivă pentru bicicliști și pentru pietoni.

Pista de la Giarmata – Cerneteaz ar urma să aibă o lățime de un metru, să nu încalece trotuarele și să fie realizate cu fundație de balast, strat de piatră și strat de uzură din beton asfaltic încadrat cu borduri de ciment.

Durata de realizare a investiției este fixată la cinci luni.

Foto: arhivă cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cu bicicleta la Cerneteaz

  1. Robu cu pistele cu latimi variabile de la 0.5- 0.8 m adica mai putin decat un ghidon de bicicleta astazi este urmat de alti tembeli care se lauda cu un „model” de pista avand o latime de 1 m. Acesti cizmari inca nu stiu ca exista un standard care prevede minim 1,5 m latime/sens cand este cu doua sensuri pe aceeasi parte a strazii sau 2 m cand pista este separata pe fiecare parte a drumului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *