Cruci pentru turlele unei biserici ortodoxe din judeţul Timiş

turle 2

Trei cruci sfințite de Arhipăstorul ortodocșilor bănățeni le vor aminti celor care trec pe lângă biserica din centrul orașului Jimbolia de jertfele soldaților care și-au dat viața la Mărăști, Mărășești și Oituz.

S-au împlinit recent 75 de ani de la sfinţirea lăcașului de cult cu hramul „Buna Vestire”, iar la aniversare a participat şi ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului, întâmpinat de mulțimea de credincioși la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți şi de părintele protopop Ioan Bude. Arhiereul a binecuvântat lucrările efectuate la exteriorul bisericii, care a trecut, prin purtarea de grijă a preotului paroh Petru Alexa și cu sprijinul autorităților locale, dar și a comunităţii, printr-un proces de consolidare.

Cu acelaşi prilej au fost sfințite cele trei cruci pentru turle, încununând efortul credincioșilor, adus pentru înfrumusețarea „casei lui Dumnezeu”.

La împlinirea centenarului bătăliilor de la Mărăști, Mărășești și Oituz, în contextul în care biserica din Jimbolia s-a edificat și prin osârdia mai multor soldați români care au luptat în timpul Primului Război Mondial, Mitropolitul Banatului a închinat câte o cruce, în semn de evlavie și afecțiune respectuoasă, pentru jertfa conaționalilor căzuți pe front în anul 1917. „Se împlinesc o sută de ani de la marile însângerări de la Mărăști, Mărășești și Oituz. Îngăduiți-mi ca, în numele frățiilor voastre, o cruce să fie pusă la căpătâiul ostașilor de la Mărăști, alta să fie pentru cei de la Mărășești, iar a treia pentru cei de la Oituz.

Feciorii neamului nostru s-au jertfit pentru ca noi să fim astăzi împreună. De-acum, acești ostași au o cruce pe biserica de la Jimbolia. Vă îndemn să le sărutați, pentru că, începând de astăzi, ele vor fi sărutate doar de păsările cerului care, în zborul lor, se vor odihni pe ele. De asemenea, ele vor fi sărutate de ultima rază de soare de pe pământul nostru românesc”, a subliniat ÎPS Ioan Selejan.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns