Criza vaccinurilor, aproape de final în Timiş

O veste mult așteptată pentru proaspetele mămici din județul Timiș: Ministerul Sănătății a cumpărat vaccin hexavalent cu peste 88 de milioane de lei, și hepatitic B pediatric, cu circa 150.000 de lei, astfel că, în viitorul apropiat, imunizarea sugarilor nu va mai constitui o problemă.

”În farmacia instituției nu mai sunt, în prezent, stocuri din aceste tipuri de vaccin. Necesarul stabilit pentru județul nostru în anul 2017 cuprinde 12.300 de doze de hepatitic B și 23.200 de doze de hexavalent”, a precizat Dana Șpac, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

Vaccinul hexavalent este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii prin difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită de tip B şi infecţia cu Haemophilus B și se administrează copiilor cu vârsta de două, patru şi 11 luni. Vaccinul hepatic B este administrat nou-născuților în maternitate.

Totodată, Ministerul Sănătății a demarat procedurile pentru achiziționarea a 115.000 de vaccinuri împotriva rujeolei. De asemenea, la mijlocul lunii trecute, o optime din necesarul anual de vaccin tetravalent – destinat imunizării copiilor cu vârsta de șase ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei – au ajuns la medicii de familie din județ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns