Criză la înmatriculări auto, în Timiș, după arestarea a nouă polițiști

Arestarea a nouă polițiști de la înmatriculări auto din Timișoara, acuzați de coruptie, a dat peste cap activitatea instituției. Timișorenii nu mai pot primi numere de înmatriculare permanente, după ce mulți dintre cei responsabili de eliberarea acestor certificate au fost arestați.

CITEȘTE ȘI: Transport de deșeuri oprit într-o vamă din vestul țării

Prefectura Timiș, în subordinea căreia se află Serviciul de Permise și Inamtriculari, a anunțat că eliberarea numerelor definitive a fost suspendată, fiind eliberate doar „numere roșii”.

„Începând de miercuri, 16 iunie, vor fi preluate documentele în vederea eliberării autorizațiilor provizorii de circulație (numere roșii) pentru persoanele care au avut programare luni, 14 iunie și miercuri, 16 iunie. Pentru a evita aglomerația la ghișeu, rugăm că cei care au rezervare să se prezinte la ora înscrisă în programare. Ghișeele de înmatriculare definitivă în circulație rămân, deocamdată, închise”, a transmis Prefectura Timiș.

Reamintim, 10 polițiști, dintre care nouă au fost arestați preventiv, sunt acuzați că au luat mită au luată mită de 384 de ori, ajungând să „producă”, în patru luni, aproape 100.000 de lei.

„În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare. În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, a transmis DGA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Criză la înmatriculări auto, în Timiș, după arestarea a nouă polițiști

  1. Frums iohanes!!! Dormi de numa la cotroceci si politistii iau mta ca pot Ba inca este numit sef mare un politist prins baut la volan acum un an      asta e romana lucrulu bine facut dupa imaginean lui iohanes Sunt agresati oameni in trafic ,sparta masina blocati si judecatorii lasa liberi nfractorii Halal lucru bine facut

Lasă un răspuns