Criza de personal şi graba de a nu se sista producţia duc la tragedii. 20 de morţi în Timiş!

accident de munca 2

Anul 2017 a însemnat o reducere semnificativă a activităţilor fără forme legale pe piaţa muncii. Asistăm, iată, la o situaţie îmbucurătoare, mai ales dacă avem în vedere dimensiunea acestui fenomen în trecut, când foarte multe persoane nu aveau forme legale de angajare, fapt ce le-a adus neplăceri mai târziu, când au ieşit la pensie.

Acum, lucrurile stau altfel, relevant fiind faptul că, în 2017, doar 156 de persoane din judeţul Timiş au fost depistate muncind „la negru”, în urma controalelor efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş.

pavel kasaiÎn total, inspectorii au realizat 4.008 controale, în majoritatea cazurilor aplicându-se avertismente, în ideea că activitatea de îndrumare şi consiliere este mai benefică pentru economia românească decât alte măsuri mai drastice. Din păcate, a crescut numărul accidentelor de muncă, înregistrându-se nu mai puţin de 305 de astfel de evenimente, dintre care 20 au fost mortale.

„Principala cauză o reprezintă necalificarea corespunzătoare a forţei de muncă şi instructajul sumar făcut angajaţilor, îndeosebi în sectorul construcţiilor. Firmele se confruntă cu o mare criză de personal şi, din graba de a nu se sista producţia, se ajunge la evenimente tragice. Atragem atenţia că sub acest aspect nimic nu trebuie să fie formal sau superficial, pentru că pericolele sunt foarte mari”, a declarat Pavel Kasai, inspector-şef al ITM Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Criza de personal şi graba de a nu se sista producţia duc la tragedii. 20 de morţi în Timiş!

  1. Cred ca este o greseala de redactare , cred ca la cifra de 156 s a uitat un zero , cel putin , si da , este adevarata expresia , cum ca ,, au fost depistati ,, , se vede ca doar atitia au fost ,, depistati ,, .

Lasă un răspuns