Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene, este licenţiat al SNSPA şi are un master la London School of Economics

Cristian Ghinea este licenţiat al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi masterand al universităţii London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiză se numără structura instituţională a UE, democratizarea, studiile media, transparenţa decizională.

Noul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este licenţiat al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

În perioada 2007 – 2008 el a absolvit un master la London School of Economics, Marea Britanie, iar specializarea sa este în stuctura instituţională a UE, democratizarea, studiile media, transparenţa în administraţia publică şi în Republica Moldova.

Ghinea are şi o activitate de jurnalist şi publicist.

El a avut o rubrică politică saptămânală în revista Dilema veche, dar şi-a încetat colaborarea din toamna trecută, odată cu acceptarea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în Guvernul Cioloş. De asemenea, el a avut rubrici saptămânale în Cotidianul şi România liberă şi a publicat pe www.contributors.ro. .

În 2012, Cristian Ghinea a publicat cartea „Eu votez DNA! De ce merită să apărăm instituţiile anticorupţie”, dar a fost şi co-autor al mai multor lucrări alături de Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ioniţă, Cristian Pătrăşconiu.

Până în noiembrie 2015, când a acceptat să fie consilier al prim-ministrului Dacian Cioloş, Cristian Ghinea a fost membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE).

Pe 26 aprilie 2016, Cristian Ghinea a fost propus de premierul Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, decretul fiind semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Ghinea o înlocuieşte pe Aura Răducu, al doilea ministru al Cabinetului tehnocrat care a demisionat, la solicitarea şefului Executivului.

Sursa: mediafax.ro

Foto: romanialibera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene, este licenţiat al SNSPA şi are un master la London School of Economics

  1. Cum explicati faptul ca SNSPA care este sau ar trebui sa fie o scoala de calificare postuniversitara,
    pentru a dezvolta aptitudinile de administratie si manageriale ale specialistilor buni si foarte buni in sensul completarii pregatirii acestora, are ca absolventi admisi numeroare persoane cu mari intirzieri in educatie,
    de ordinul zecilor de ani, iar odata ce acestia devin absolventi , ajunsi in structurile institutionale , vor sa recupereze zecile de ani pierduti , prilej cu care faptele acestora incep sa atinga limita legii si dincolo de aceasta.Pentru a evita rezolvari legale , timp pierdut prin tribunale, va recomand a selectie foarte atenta a candidatilor atit la sectia ZI cit , in special la forma de invatamint ID.

Lasă un răspuns