Cristian Burci, reţinut pentru 24 de ore

Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV, a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri noapte, de procurorii DIICOT Olt, în dosarul în care este acuzat de devalizarea ROMVAG Caracal.

Denisa Turcu, fost administrator special al „Adevărul”, este a cincea persoană care a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Olt, în dosarul în care Cristian Burci este acuzat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG Caracal.

Procurorii DIICOT Olt au decis reţinerea fostului administrator special al „Adevărul”, după ce aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de Ion Dinoiu, fostul director ROMVAG Caracal şi candidat UNPR la primăria municipiului, Clara Clementina Gheocov, fost director al ROMVAG şi actual administrator special al „Adevărul”, Vilson Stancu şi Cristian Burci, patronul Adevărul Holding şi Prima TV.

Cei cinci urmează să fie prezentaţi, în cursul zilei de joi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte şase persoane au fost aduse de procurorii DIICOT Olt la audieri, la Slatina, în cursul zilei de miercuri: Denisa Turcu, fost administrator special al „Adevărul”, Ioana Daiana Străulea, concubina lui Burci, Mihai Danciu, actual director ROMVAG, Viorel Barbu, Ion-Eugen Ştefan, Vilson Stancu şi Silviu Mitroi.

Potrivit procurorilor DIICOT Olt, cel care a cumpărat ROMVAG de la statul român, controversatul om de afaceri Cristian Burci, începând cu anul 2006, a iniţiat un grup infracţional organizat, sprijinit de fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primăria Caracal, dar şi de alte opt persoane.

Anchetatorii arată că membrii grupului condus de Burci au prejudiciat ROMVAG Caracal şi bugetul statului prin abuz în serviciu şi delapidare, în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns