Creşte vârsta de pensionare pentru femeile din România. Excepţii de la regulă

Creşte vârsta de pensionare pentru femeile din România. Excepţii de la regulă

Vârsta de pensionare se va modifica pentru femeile din România. Anunţul a fost făcut miercuri, de ministrul Muncii, Marius Budăi. Astfel, femeile se vor putea pensiona cu patru ani mai târziu decât e prevăzut acum, prin lege.

În schimb, există şi o veste bună: unele românce vor putea ieşi la pensie mai devreme, dacă îndeplinesc o anumită condiţie.

Veşti nu tocmai plăcute, cel puţin pentru angajatele din România. Ministrul Muncii a anunţat recent că vârsta de pensionare în cazul femeilor va creşte. Practic, femeile vor ajunge să se pensioneze la aceeaşi vârsta ca bărbaţii şi anume la 65 de ani. În prezent, femeile ies la pensie la 61 de ani.

CITEȘTE ȘI: Toți abonații Colterm se vor spăla, joi, cu apă rece. Au apărut probleme tehnice

Pe Observatornews.ro puteţi vedea cum trebuie să arate un dosar de pensionare şi lista documentelor care nu trebuie să vă lipsească.

Femeile care vor ieşi mai devreme la pensie

Creşterea vârstei de pensionare va avea loc gradual, până în 2030, a mai anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi. Există însă şi o veste bună. Pe modelul ţărilor occidentale, Ministerul Muncii are în vedere o lege care prevede că femeile care au avut mai mulţi copii să iasă mai repede la pensie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *