Creşte numărul timişenilor care apelează la droguri

Tot mai mulţi tineri din partea de vest a ţării experimentează consumul de stupefiante, fără a se limita la un anume tip de substanţă.

Semnalul de alarmă vine de la reprezentanţii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, care anunţă că, din ce în ce mai des, persoanele care se dedau acestor practici ajung să se adreseze serviciilor de urgenţă, din cauza problemelor de sănătate care apar pe fondul consumului de droguri. Într-un nedorit top al preferinţelor timişenilor se regăsesc canabisul, substanţele cu proprietăţi psihoactive, ketamina sau amfetamina, iar cel mai puţin se apelează, în partea de vest a ţării, la heroină.

„Avem câteva caracteristici foarte importante care apar la nivelul zonei noastre. Se utilizează foarte multe tipuri de droguri, nivelul mediu de consum al majorităţii lor menţinându-se la acela al mediei naţionale în domeniu.

O creştere peste ceea ce se întâmplă pe plan naţional când vine vorba de substanţe interzise se înregistrează în privinţa amfetaminei, a ciupercilor halucinogene şi a ketaminei”, transmit reprezentanţii Centrului Antidrog Timişoara.

În ultimele 30 de zile, fapt mai puţin obişnuit, prevalenţa consumului de droguri s-a dovedit a fi mai mare în rândul femeilor decât printre bărbaţi.

“La nivelul judeţului Timiş, a crescut numărul utilizatorilor care s-au adresat serviciilor de urgenţă.

Predomină intoxicaţiile cu substanţele cu proprietăţi psihoactive, lucru care, de altfel, se regăseşte în toate regiunile ţării. Alte fenomene cu care ne confruntăm şi noi, dar care s-au generalizat la nivel naţional, sunt diversificarea tipurilor de droguri pentru care s-a solicitat admiterea la tratament, dar şi creşterea numărului de persoane care au cerut ajutor specializat în lupta cu dependenţa”, anunţă Centrul Antidrog Timişoara.

0 Comments

No Comment.