Crește numărul de infectări: 5 cazuri noi în Timișoara, două la Giarmata Vii, câte unul în Dumbrăvița și Moșnița Nouă

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, conform datelor furnizate, vineri, de Direcția de Sănătate Publică, în contextul pandemiei de COVID-19, ne arată că au fost confirmate cu această boală, în ultimele 24 de ore, nouă persoane. Dintre acestea, cinci sunt din Timișoara, două din Giarmata Vii, una din Dumbrăvița și una din Moșnița Nouă.

În acest interval de timp au fost efectuate 1.283 de teste, din care 548 de teste rapide. Vineri dimineață, în spitalele din Timiș se aflau internați cu Covid 31 de pacienți, din care cinci la ATI. Nu a fost confirmat cu Covid nici un cadru medical și nu s-a înregistrat nici un deces care să se adauge totalului de 1.294 de morți de Covid-19 de la începutul pandemiei.

Rată mică de infectare în Timiș

Vineri, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în județul Timiș este 0,04. Nu există localități cu rata de infectare pe 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, nici cu rata de peste 1,5. Rata de infectare în Timișoara este de 0,08 la mia de locuitori.

Numărul de cazuri, în creștere

Până vineri, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.057 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 1.047.117 de pacienți au fost declarați vindecați.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, vineri, că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 28 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până vineri, 34.266 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22-23 iulie au fost raportate de către INSP două decese (un bărbat și o femeie), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Neamț și Municipiul București. Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introdus în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iunie 2021, în județul Neamț. Dintre cele două decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și unul la categoria de vârstă peste 80 ani. Ambele decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 277. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.

Peste 25.000 de teste

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.602.219 teste RT-PCR și 1.734.485 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.038 de teste RT-PCR (4.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.357 la cerere) și 14.587 de teste rapide antigenice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns