Crește numărul de elevi! O școală din Timiș va fi extinsă pentru a face față numărului tot mai mare de copii

scoala masloc

Comuna Mașloc este beneficiara unui contract de finanțare în valoare de peste 900.000 de lei, fonduri guvernamentale alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, pentru construirea unui nou corp de clădire la Școala gimnazială.

CITEȘTE ȘI: Situația lucrărilor de apărare față de inundații. Ce se întâmplă dacă năvălesc apele

Extinderea cu patru săli de clasă a spațiilor de învățământ existente a fost impusă de faptul că, în această unitate, învață peste 330 de elevi, care provin din satele comunei (Alioș și Remetea Mică), dar și cei din comuna învecinată Bogda, unde funcționează doar la Charlottenburg primele trei clase primare, în sistem de predare simultană.

Actualmente, parțial, clasele I-IV sunt găzduite la grădiniță, ele urmând să fie mutate în noul corp, după finalizarea acestuia. Noua clădire va fi amplasată în curtea școlii, proiectul investiției prevăzând, pe lângă cele patru săli de clasă, grupuri sanitare, instalație de încălzire și dotări cu mobilier. Obiectivul se află în faza de licitație.

Edilul-șef, Ionel Lupu, crede că, dacă se vor prezenta ofertanți și lucrarea va putea fi atribuită, obiectivul va fi demarat în următoarele două-trei săptămâni. Este interesant și faptul că primăria oferă gratuit, pe perioada cursurilor, o masă caldă pentru elevi, ca urmare a implementării, anul trecut, a unui proiect.

După finalizarea noului corp de clădire, elevii din cele două cicluri vor studia în același perimetru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.