Crește numărul cazurilor grave. Dr. Valeriu Gheorghiță: este posibil să fie 1.600 de infectări pe zi în septembrie

Valeriu Gheorghiță anunță că România a folosit doar puțin peste jumătate din cele 32,4 milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-a primit

Crește numărul cazurilor grave. Dr. Valeriu Gheorghiță: este posibil să fie 1.600 de infectări pe zi în septembrie.

Joi, au fost raportate alte peste 500 de cazuri noi în țară și a crescut numărul celor grave.

„Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi.

Și în septembrie, a doua parte, peste 1500 – 1600 de cazuri”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, pentru Digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Primari, viceprimari şi funcţionari ai unor primării din Timiş, cursuri de perfecţionare… la plajă, pe banii contribuabililor, pe litoral

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România susține că indicatorul legat de severitatea cazurilor de Covid-19 este cel important. De el trebuie să se țină cont. „Și doar prin vaccinare se poate obține o protecție mai bună față de formele severe de boală”.

„Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă”

Valul 4 este al nevaccinaților, a mai spus medicul. El a adăugat că mesajul privind Campania de vaccinare trebuie adaptat și transmis de persoane care se bucură de încredere. Printre aceștia, preoții, cadrele didactice, polițiștii, primarul. În ceea ce privește începerea anului școlar, medicul a subliniat că școala trebuie să înceapă fizic: „Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă. S-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală.”

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *