Crescătorii de porci din Timiş vor beneficia de un ajutor de stat

porci 1

Crescătorii de porci pentru reproducţie vor fi beneficiarii unui nou ajutor de stat, care urmează să fie legiferat în curând. Deocamdată, actul normativ se află în dezbaterea Senatului, acesta prevăzând sprijin financiar pentru mai multe activităţi.

Este vorba despre construcția locurilor de cazare, achiziționarea de utilaje și echipamente de furajare, adăpare, microclimat, evacuarea și tratarea dejecțiilor, inclusiv costurile generale legate în mod direct de aceste cheltuieli; costuri cu serviciile şi elaborarea de studii de fezabilitate, de mediu, proiecte de construcție, servicii de arhitectură și consultanță; achiziția sau producția de animale de reproducție pentru prima populare.

Beneficiarii vor putea fi crescătorii de suine, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, precum şi persoanele juridice care activează în acest domeniu. Nivelul ajutorului de stat pentru cheltuielile eligibile este de până la 40 la sută din costul standard, dar există şi categorii de fermieri care vor putea primi chiar la 90 la sută, fiind vorba despre tinerii fermieri şi cei care au început activitatea cu cel mult cinci ani înaintea solicitării ajutorului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns