Cresc taxele: cine va plăti impozite mai mari de la 1 august

Cresc taxele: cine va plăti impozite mai mari de la 1 august

Contractele part-time vor fi supraimpozitate începând cu 1 august, a decis Guvernul. Chiar dacă muncesc doar câteva ore pe zi, angajaţii vor plăti impozit cât pentru o normă întreagă, la nivelul salariului minim. Peste 1 milion de români sunt afectaţi de această schimbare.

1,1 milioane de români care în momentul de faţă muncesc pe contracte part-time, adică nu cu normă întreagă, vor fi afectaţi de această măsură. Mai exact, dacă în prezent contribuţia la stat pentru o oră de muncă prestată este de 119 lei sau pentru două ore de muncă, 238 de lei – pentru că aşa sunt majoritatea contractelor de muncă part-time -, de la 1august, indiferent de numărul de ore muncite, fie că vorbim de o oră, două sau opt, contribuţia va fi fixă, de 1.083 de lei, echivalentă salariului minim, conform observatornews.ro.

Contracte supraimpozitate de la 1 august

Prin această măsură, statul îşi doreşte să crească veniturile de la buget, însă specialiştii spun că efectul poate să fie exact invers. Jumătate din aceste contracte vor dispărea, dar munca va fi în continuare prestată, însă la negru. Angajaţii respectivi nu vor mai beneficia de asigurări de sănătate sau asigurări sociale.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: Timișoara devine un hub european pentru producția de biciclete și biciclete electrice

A fost dat şi exemplul asociaţiilor de proprietari, care în momentul de faţă îşi plătesc personalul de curăţenie pentru cele două ore de muncă prestate dimineaţa, dar acum vor trebui să găsească soluţii pentru a plăti contribuţii ca şi cum acei oameni ar lucra opt ore în fiecare zi.

Foto: europa.jobs


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns