Primăria a bătut palma cu constructorul pentru o creșă în Ronaț

Primăria a bătut palma cu constructorul unei creșe în Ronaț

O creșă nou-nouță va fi construită în cartierul Ronaț, în urma unei investiții a Primăriei Timișoara. A fost desemnat constructorul, prin licitație, pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului ”Construcția și echiparea infrastructurii pentru educație timpurie antepreșcolară în Municipiul Timișoara – Calea Bogdăneștilor”, după cum anunță municipalitatea.

CITEȘTE ȘI: Cazul 16 de Omicron confirmat în România: o femeie de 39 de ani care a călătorit în Congo

Creșa va avea parter și un etaj, pe o parcelă în suprafață totală de 3.000 de metri pătrați. Clădirea va avea o suprafață utilă de aproximativ 1.106 mp și va cuprinde: la parter, patru săli pentru grupe de copii, patru dormitoare, spații tehnice de depozitare, spațiu multifuncțional, cabinet medical, grupuri sanitare; la etaj, spații administrative, bucătărie, spații tehnice de depozitare, spălătorie, spații pentru socializare. Încălzirea și prepararea apei calde menajere se va realiza cu două centrale temice cu funcționare pe gaz, iar pentru prepararea apei calde menajere se va folosi și un sistem cu panouri solare.

Pe parcela de teren se va amenaja și o suprafață verde de 1.770 mp. Accesul pietonal și auto principal se va realiza de pe str.Amzei, iar cel secundar de pe str. Ștefan Nădășan. Valoarea investiției este de 5,3 milioane de lei, fără TVA, iar durata execuției va fi de 20 de luni.

Primăria Timișoara construiește cu fonduri europene, de altfel, trei creșe: una în zona de Nord – Ion Ionescu de la Brad, unde lucrările au început recent, alta pe str. Cocea, în Ciarda Roșie, unde a fost dat ordinul de începere a lucrărilor și cea de pe Calea Bogdăneştilor, pentru care a fost semnat deja contractul de execuție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.