Crema mediului de afaceri timișean și-a primit binemeritatele trofee

Peste 800 de participanți a avut actul final al Topului Firmelor din județul Timiș pe anul 2015, o festivitate cu adevărat de înaltă ținută, desfășurată aseară la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT) al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT).

La Gala Excelenţei în Afaceri au fost premiate atât companiile din județ cu cele mai bune rezultate în cursul anului trecut, cât și instituții și organizații non-profit cu merite majore în dezvoltarea relațiilor internaționale sau cu contribuții importante pe plan social, cultural și științific. Cel mai bine reprezentat în rândul participanților la gală a fost, așa cum era și firesc, mediul antreprenorial, alături de cele academic, diplomatic și administrația publică.

Mai multe firme laureate, dar și distincții în premieră

Foarte multe schimbări în jurizare nu s-au consemnat la ediția peste care s-a tras aseară cortina. Era și firesc, deoarece Topul județean al firmelor s-a desfășurat, ca de obicei, după o metodologie aplicată unitar la nivel național, deja foarte bine rodată. A apărut, cu toate acestea, un număr mai mare de companii premiate, ca urmare a faptului că s-au luat în considerare absolut toate codurile CAEN. Totodată, CCIAT a acordat în premieră unele distincții.

Astfel, a ținut să recompenseze cu Trofeul Europenității municipalitățile din Timișoara și Novi Sad, fiind vorba, după cum știm, despre orașe desemnate drept capitalele continentale ale culturii în 2021.

Având în vedere faptul că proiectele europene derulate pe relația cu entități din Serbia au depășit anul trecut valoarea de 200 de milioane de euro, trofeul Podul de Aur a fost acordat Uniunii Sârbilor din România.

Cele patru mari universităţi timişene au fost incluse, la rândul lor – pentru al optulea an la rând – într-un Top al Instituţiilor de Învăţământ Superior, iar datorită faptului că punctajul de departajare a fost extraordinar de apropiat, toate au primit premiul cel mare.

Trofeul de Excelenţă pentru Cultură a fost adjudecat de Filarmonica ”Banatul”. Clubul European de Afaceri, organizație fondată de companii puternice cu capital german, italian și francez, a fost răsplătit cu un Trofeu de Excelență pentru competitivitate investițională.

Premiul pentru cel mai inovativ start-up din 2015 a revenit unei remarcabile firme timișorene, care a debutat fulminant anul trecut, marele său merit constând în crearea unui dispozitiv care poate reproduce, pe bază de celule stem, țesuturi umane nevascularizate.

O distincție pentru implicarea socială a revenit, la rândul ei, unei companii consacrate. Merită amintit, ca să avem o dimensiune reală a întregului eveniment, că din cei 28.567 de operatori economici timișeni care și-au depus bilanţul contabil pe 2015, 8.554 au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru participarea la top.

Pe domeniile de activitate specifice, 1.743 de firme au reușit clasări pe podium. În plus, Distincţia de Excelenţă a fost acordată pentru 241 de firme timişene care au reușit să ocupe, pe felia lor, unul dintre primele trei locuri timp de patru ani consecutiv.

Din această categorie face parte inclusiv compania care produce cotidianul „Renaşterea bănăţeană”, Timpress SA, din nou cea mai bună din județ în branșa editorilor de publicații. Totodată, pentru clasări fruntașe în ultimii șase ani, 119 firme din județ au fost laureate cu Trofeul de Excelenţă.

La fel ca la precedentele ediții ale Topului Firmelor, programul artistic din seara galei a fost cu totul remarcabil și a smuls ropote de aplauze din partea asistenței. De această dată, Corina Chiriac a fost vedeta serii, mai dându-și concursul Filarmonica „Banatul”, Ansamblul „Doina Timişului” şi trupa de dans „Reflex”.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns