Creaturi magice la Kunsthalle Bega

Creaturi magice la Kunsthalle Bega

În perioada 27 noiembrie 2020 – 24 ianuarie 2021, Kunsthalle Bega vine în fața publicului iubitor de artă cu creații ale lui Oláh Gyárfás – „Szénaizmok szalaghegyen” (Mușchi de fân pe munte de panglici).

„Gyárfás este o apariție spectaculoasă imposibil de trecut cu vederea, fizic și vestimentar, nefiind deloc conștient de impactul pe care prezența lui îl produce. A fost unul dintre primii artiști la care ne-am gândit pentru spațiul Kunsthalle Bega Box, propunerea lui de a prezenta două creaturi magice, protectoare, perfect sincronizată cu contextul contemporan în care arta se întoarce spre sculptură”, spune Alina Cristescu despre viitoarea expoziție.

„Mă consider sculptor. Am îndrăznit anul acesta să trec în cealaltă parte a artei, să mă întorc la sculptură. Am observat că nici la piesele vestimentare nu lucrez ca un designer. Mă interesează în primul rând materialul, pe care îl modelez eu înainte ca și lutul sau piatra. Sunt preocupat de compoziția lui, de procesul prin care a devenit țesatură”, își dezvăluie creațiile Oláh Gyárfás.

“Crocote și Leucrocote, Szénaizmok și Szalaghegyen au blană din solzi și organe de fân la vedere; gât, coadă și piept de lup, spinare de măgar, gură până la urechi și un os neîntrerupt în loc de dinți. Au coarne moi și mobile, ochi la copite, franjuri de capră și labe de câine. Au piele de războinic pansat cu pânză și ar putea imita delicat vocea omenească. Sunt făcute din lemn, pânză de cânepă, făină și fân, quoi de plus doux? (ce ar putea fi mai blând?). Materialitatea lor te împrietenește imediat cu ele. Sunt (animale) de casă”, explică Dana Diminescu.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Deschiderea va avea loc vineri, 27 noiembrie, între orele 18-21, intrarea pe scara exterioară dinspre Piața 700, iar programul de vizitare va fi de marți până sâmbătă, între orele 12-18.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns