Crăciun sub semnul pestei porcine în trei județe din vest

porci 2

Conform unui comunicat al Instituției Prefectului, în data de 16.12.2020, în urma examinării probelor prelevate de la porcii mistreți, din Fondul Cinegetic 24 Margina aparținând Direcției Silvice Timiș – Ocolul Silvic Coșava, județul Timiș, și trimise la IDSA București pentru confirmare, prin buletinul de analiză nr. 16937 /18.12.2020 eliberat de Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, a fost confirmată pesta porcină africană la porcii mistreți.

În cazul acestei confirmări, DSVSA Timiș va lua toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, procedurilor și manualului operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană. Printre acestea a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 kilometri de la locul unde au fost vânați porcii mistreți care au fost confirmati pozitivi PPA de catre IDSA Bucuresti.

Zona afectată este formată din: zona infectată cu o rază de opt kilometri care cuprinde următoarele localități – Margina, Sintești, Zorani, Groși, Nemeșești, Bulza, Coșteiu de Sus, Coșevița, Homojdia și Coșava din județul Timiș și localitățile Holdea, Cosești și Baștea din judetul Hunedoara cu localitățile HOLDEA, COSEȘTI, BAȘTEA și zona tampon de încă cinci kilometri în exteriorul zonei infectate care cuprinde următoarele localitați – Românești, Curtea, Breazova, Brănești, Bătești, Făget, Temerești, Crivina de Sus, Pietroasa, Fărășești și Tomești din județul Timiș, localitățile Căpâlnaș, Valea Mare, Căprioara, Cuiaș, Toc și Ilteu din județul Arad și localitățile Salciva, Pojoca, Tisa, Lăsău, Fintoag, Ohaba, Lăpugiu de Jos și Lăpugiu de Sus din județul Hunedoara.

CITEŞTE ŞI: Încă o zi liberă, anul viitor. Ce trebuie să faceți pentru a o obține

În zona afectată sunt incluse următoarele fonduri de vânătoare: FV 24 Margina, FV 23 Făget, FV 25 Curtea, FV 26 Poeni, FV 27 Luncani, FV 30 Traian Vuia.

Timp de șapte zile se interzice tăierea și mișcarea animalelor în localitățile aflate în zona de infectare și zona tampon.

Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns