Cozi kilometrice la graniţa bulgaro-elenă. Informații pentru românii care vor să își petreacă vacanța în Grecia

Noi cozi s-au format joi dimineață la vama Kulata, unde cei care vor să treacă din Bulgaria în Grecia sunt nevoiți să aștepte la graniță. Ministerul de Externe le recomandă românilor care merg în vacanță în Grecia să folosească toate punctele de frontieră și să își completeze înainte formularului PLF (Passenger Locator Form), în care să menţioneze punctul de intrare pe teritoriul Greciei.

Reporterul HotNews.ro de la fața locului care a trimis fotografiile spune că, puțin după ora 9.00, coada se întindea pe aproximativ 5 kilometri, iar mașinile înaintau greu. La momentul la care a trimis forografiile, el se afla în vamă de aproximativ o oră minute.

Un alt turist a scris pe pagina de Facebook că a ajuns în Vama Kulata joi la ora 4.30 și a reușit să treacă frontiera la ora 6.00, pentru că era deschis un singur ghișeu.

În vama Kulata sunt cozi încă de câteva săptămâni, mai ales la sfârșitul săptămânii. Sâmbătă la prânz, cozile pentru cei care vor să treacă din Bulgaria în Grecia ajunseseră să măsoare până la 12 kilometri, potrivit informațiilor de la români care au plecat pentru a-și petrece vacanța în Republica Elenă.

Condițiile de intrare în Grecia

Condițiile de intrare în Grecia au fost modificate: Sunt acceptate și testele rapide antigen, iar copiii sub 12 ani nu mai au nevoie de niciun fel de test

Începând de pe 19 iunie, guvernul de la Atena a introdus următoarele modificări:

1) Recunoașterea testelor rapide! De acum înainte, intrarea în Grecia, fără alte măsuri restrictive, va fi permisă călătorilor din străinătate care prezintă un rezultat negativ al testului rapid (testul antigenului), nu mai vechi de 48 de ore înainte de intrare în Grecia. De menționat faptul că acesta trebuie să fie făcut de un laborator autorizat și rezultatul emis în limba engleză.

2) Creșterea limitei de vârstă pentru verificarea copiilor turiști! În urma recomandărilor Uniunii Europene, verificările certificatelor necesare la intrarea în țară vor fi efectuate acum copiilor cu vârste peste de 12 ani și peste, în loc de 6 ani, așa cum a fost până acum. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu au obligația să prezinte test molecar PCR / antigen la intrare pe teritoriul elen.

Cele două modificări anunțate – testele rapide și modificarea limitei de vârstă pentru copii – completează regimul de control existent. În continuare rămâne în vigoare și prevederile ca fiecare turist care intră în Grecia să prezinte:
a) certificatul de vaccinare
SAU
b) test PCR negativ sau antigen
SAU
c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni.
Turiștii care vor călători în Grecia au posibilitatea de a afișa Certificatul Digital COVID al Uniunii Europene în format digital sau tipărit.

În plus față de documentele COVID; fiecare persoană care intră în Grecia re obligaţia de a completa Formularul de Localizare Pasager (PLF), cel târziu la ora 23:59 în ziua dinaintea sosirii în Grecia.

Continuarea pe HotNews.ro

Foto: HotNews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns