Covid-19 Germania. Restricţii înăsprite, şcolile şi activităţile economice neesenţiale – închise până pe 10 ianuarie

Decizie CNSU: Școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare din localitate. Se trece în online la apariția unor cazuri COVID / Teste din salivă pentru elevi și profesori

În urma creşterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, cancelarul german Angela Merkel a anunţat că restricţiile în vederea limitării răspândirii virusului vor fi înăsprite, similar lunii martie a acestui an.

  • Vor fi închise şcolile şi activităţile economice neesenţiale.
  • Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

Cancelarul german Angela Merkel a spus că a ajuns la un acord cu liderii regionali pentru a reintroduce măsuri mult mai restrictive, asemănătoare celor din luna martie 2020.

Germania se află în carantină parţială de şase săptămâni. Localurile au fost închise, însă magazinele şi şcolile au rămas deschise.

Noi restricţii în Germania valabile până în ianuarie 2021

În mai multe provincii au fost deja impuse măsuri restrictive pentru reducerea numărului de infectări cu Sars-Cov 2.

Vor fi închise şcolile şi activităţile economice neesenţiale între 16 decembrie şi 10 ianuarie 2021. Vor rămâne deschise doar supermarketurile, farmaciile şi băncile.

„Există o nevoie urgentă de a acţiona”, a spus Merkel după video-conferinţa cu şefii celor 16 guverne regionale.

Ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat potrivit news.ro, că unităţile de Terapie Intensivă din spitale se apropie de capacitatea maximă de ocupare, iar Germania nu poate aştepta până după Crăciun ca să reacţioneze în această situaţie.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Germania au fost înregistrate mai mult de 1,3 milioane de infectări cu SARS-CoV-2, bilanţul negru atingând 21.500 de decese asociate.

 

observatornews

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns