Cotele apelor din vestul țării sunt în creștere! Pe râul Timiș s-a atins deja faza I de apărare!

inundatii Timis 1

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş s-a atins faza I de apărare pe râul Timiş, la staţia hidrometrică Lugoj.

La restul staţiilor hidrometrice din judeţ, cotele sunt în creştere, fără ca să atingă cotele de apărare, informează Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat).

În judeţul Caraş-Severin, în acest moment, este depăşită cota de atenţie pe pârâul Goleţ, afluent al Timişului, celelalte cursuri de apă nemaiavând atinse cotele de apărare.

Ieri, în intervalul orar 6 – 18, în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat cantităţi însemnate de precipitaţii (Crivaia 74 l/mp, Caraşova 59,8 l/mp, Goleţ 51,2 l/mp), care au dus la depăşiri ale cotelor de apărare.

În acest caz, Serviciul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin a intervenit cu un buldoexcavator pe pârâul Goleţ, la Goleţ, şi cu un excavator cu braţ lung pe pârâul Slatina la Slatina Timiş. S-a intervenit cu acelaşi buldoexcavator şi la Bucoşniţa, pe pârâul Bucoşniţa, pentru deblocarea secţiunilor de scurgere.

Angajaţii SGA Caraş-Severin au monitorizat fenomenul prin serviciul permanent la dispecerat pentru a recepţiona informaţiile de pe teren şi pentru a asigura fluxul informaţional decizional şi prin intervenţiile pe teren ale formaţiilor de lucru în zonele cu probleme.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns