Cosmin Tabără: „Timișoara – Capitală Culturală Europeană nu este ring de lupte și răzbunări politice! A nu-i invita la deschiderea oficială pe cei care au avut un rol determinant în obținerea acestui titlu este o mare greșeală a organizatorilor!”

Cosmin Tabără: "Timișoara - Capitală Culturală Europeană nu este ring de lupte și răzbunări politice! A nu-i invita la deschiderea oficială pe cei care au avut un rol determinant în obținerea acestui titlu este o mare greșeală a organizatorilor!"

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a reacționat, duminică, pe Facebook, după ce mai multe persoane care au avut un rol determinant în obținerea de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii nu ar fi fost invitate de administrația orașului la deschiderea oficială a marelui eveniment.

„A nu-i invita la deschiderea oficială a Capitalei Cultural Europene pe cei care au avut un rol determinant în obținerea acestui titlu este o mare greșeală a organizatorilor! Este momentul, așa cum am spus în dese rânduri, ca această manifestare să lase la o parte disputele politice.

Că e vorba despre Nicolae Robu, Simona Neumann, Lia Lucia Epure sau alți oameni reprezentativi ai orașului, care au devenit „oponenți”, neinvitarea lor arată o lipsă de responsabilitate politică și administrativă, pentru că acest titlu este al Timișoarei și nu al cuiva personal. Nu e a lui Ciuhandu, Robu sau Fritz, nici a lui Tabără sau Simona Neuman, este al Timișoarei! Pe adversarii politici e bine să-i înfrunți în față, nu răzbunându-te cu ocazia unor astfel de evenimente! Sper să se revină asupra acestei decizii!

Mai corect e să vă plătiți polițele între voi, dar să nu expuneți acestor lupte Timișoara și evenimentul de deschidere. Amândoi protagoniștii acestei lupte surde își urmăresc interesul personal, nu al Timișoarei. Unul se răzbună, celălalt se victimizează.

Departe de mine gândul de a-l apăra pe Nicolae Robu, care în ultimul timp a avut manifestări care îl discreditează la adresa mea, dar aici este vorba despre onoare și respect pentru Timișoara. Comportamentul, limbajul și atitudinea fostului primar nu au fost unele pe care eu să le apreciez sau cu care să fiu de acord, dar cred că disputele politice trebuie uitate în această zi importantă pentru Timișoara. Mă dezic total de acest mod de a face politică, la fel cum mă dezic și de orice mod de a ne răzbuna pentru simplul fapt că acum este momentul și putem.

În măsura în care aceste lucruri nu vor fi rezolvate, sunt dispus să cedez invitația mea la acest eveniment unui dintre cei cu merite în aducerea acestui titlu la Timișoara!

𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 – 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐚̆𝐳𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐞!”, a scris Tabără pe rețeaua de socializare.

CITEȘTE ȘI: Legea bunului plac la Primăria Timișoara! Administrația Fritz ignoră drepturile persoanelor cu handicap grav

Foto: Facebook / Cosmin Tabără


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *