Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara: “Fuga celui care părăsește barca liberală nu arată decât că interesul propriu este din lăcomie”

Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara: “Fuga celui care părăsește barca liberală nu arată decât că interesul propriu este din lăcomie”

Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara: “Fuga celui care părăsește barca liberală nu arată decât că interesul propriu este din lăcomie”

“Senatorul PNL Vasilică Potecă a trecut la AUR. Anunțul a fost făcut public în prima zi a sesiunii parlamentare”, titrează presa din ultimele zile. Președintele PNL Timișoara, viceprimarul Cosmin Tabără, consideră cei care pleacă în momentele grele sunt cei care au depus poate cel mai puțin efort pentru a face ceva bun pentru partid.

“Aș întreba retoric „ce a făcut în mandatul sau domnul deputat Vasilică Potecă?” Ce a încercat să schimbe, care a fost implicarea lui în acești ani pentru a face că PNL să fie mai bun? A motivat decizia plecării prin faptul că nu dorește să susțină programul de austeritate. Sunt convins că nu acesta e adevăratul motiv! Dacă era așa, în urmă cu o lună, când se discuta despre măsurile de austeritate, ar fi avut curajul să ridice vocea în cadrul partidului, să spună că nu este de acord, să îndrepte lucrurile. A tăcut discret, retras… a acceptat”, spune Tabără.

Președintele liberalilor din Timișoara a fost unul dintre cei care s-au exprimat și pe tema măsurilor de austeritate, alături de alți câțiva lideri din cadrul PNL.

“Am reușit să atragem atenția că lucrurile nu sunt cum trebuie, dar nu am plecat. Aveam atunci nevoie de voci, dl Potecă a ales să tacă. Acum se îndreaptă către AUR, că îi vede pe val. Iar AUR nu dovedește că face altă politică decât obținerea puterii prin orice mijloace, indiferent de persoane. Da, au fost și greșeli, nu una, dar a fost parte la aceste greșeli, iar fuga celui care părăsește barca liberală nu arată decât că interesul propriu este din lăcomie. Asta nu e o noutate pentru mulți, din păcate”, spune liberalul care subliniază că a fost mereu împotriva traseismului politic.

“Există întotdeauna „șobolani” care părăsesc corabia la greu. Sunt cei care își caută loc călduț în altă parte. Dacă ești nemulțumit de modul în care partidul este condus sau direcția în care merge, stai și luptă pentru principii, pentru valori, luptă să-l readuci unde consideri că trebuie să fie. Acceptă contradicția de idei și asumă-ți! Dar caracterul omului nu-l poți controla niciodată”, punctează Tabără.

Coaliția cu PSD nu s-a făcut din „dragoste pentru guvernare”

Cosmin Tabără nu se ferește să facă o analiză realistă a partidului din care face parte și este de părere că PNL nu trece prin cel mai fericit moment al său. Recunoaște însă meritele partidului din care face parte:

„Au fost 3 ani și jumătate foarte grei, dar, dacă tragem linie, și ăsta ar trebui să fie un argument: PNL a reușit să continue investițiile, să mențină România într-o situație economică stabilă, ba chiar cu o creștere economică mai mare decât alte state mai dezvoltate economic. PNL a gestionat perioada nebuniei din pandemie, apoi a culminat cu începerea războiului din Ucraina. Știu, electoratul PNL nu poate ierta mai ales coaliția cu PSD!

Coaliția nu s-a făcut din „dragoste pentru guvernare”, s-a făcut într-un context politic complicat pentru România, iar haosul ar fi adus țara în colaps, în imposibilitatea unei continuități normale economice și democratice. Nu am fost adeptul alianței cu PSD, nu sunt nici astăzi, dar am înțeles deciziile partidului și a nevoilor de la acel moment. Asta nu m-a împiedicat ca de fiecare dată să atrag atenția asupra greșelilor făcute, dar mai ales asupra modului în care PSD a încercat să subjuge PNL, care de multe ori a fost lipsit anormal de reacție”.

Tabără amintește de începuturile coaliției de la guvernare, PNL cu USR, dar spune că “lipsa de experiență politică a partenerului i-a determinat să reacționeze imatur politic și să-și ia jucăriile și să facă opoziție, o atitudine pe care ei o știu mai bine”.

Adept al principiului de a se construi, nu a se distruge, viceprimarul liberal al Timișoarei le transmite colegilor liberali de la București și nu numai: “PNL trebuie să înțeleagă că reprezintă un electorat liberal, da liberal, și că este ALES de poporul roman în Parlament să îl reprezinte și să ia măsurile corecte. Se aude?”

CITEŞTE ŞI: Economia României, în creştere cu 0,9% în trimestrul II şi cu 1,7% în primul semestru


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *