Cosmin Tabără: „Nicolae Robu și-a dat încă un GOL eventualei credibilități publice”

Cosmin Tabără: „Nicolae Robu și-a dat încă un GOL eventualei credibilități publice”

Viceprimarul Cosmin Tabără a reacționat după ce fostul primar Nicolae Robu ar fi încercat să inducă în eroare opinia publică, susținând că nu a fost invitat la deschiderea oficială a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, fapt de l-a determinat, duminică, pe Tabără să ceară socoteală organizatorilor.

„Timp de câteva zile am cerut conducerii Primăriei lista cu invitații pentru deschiderea oficială a onorantului titlu de Timișoara Capitală Culturală a Europei, dar solicitarea mea nu s-a materializat.

În urma postării mele de ieri, prin care am luat poziție pentru neinvitarea unor persoane care au avut o contribuție în obținerea acestui titlu, mi s-a confirmat că profesorul Nicolae Robu a fost invitat, invitația fiindu-i trimisă pe adresa de yahoo.com. Indiferent dacă nu și-a verificat această adresă de email sau a mințit cu bună știință, tocmai pentru a întreține acest război, putem spune că, prin afirmațiile făcute, Nicolae Robu și-a dat încă un GOL eventualei credibilități publice.

Pe de altă parte, rămân la părerea că și alte persoane puteau fi invitate, la fel cum lista invitaților era bine dacă era publică, dar asta este altă poveste legată de cei care s-au ocupat propriu-zis de aceste invitații.

Așa este corect, pentru informarea timișorenilor, atunci când informația merge greșit, din diverse motive, să recunoaștem. Iar eu sunt omul care recunoaște și aceste lucruri 🙂”, a scris Tabără, luni dimineața, pe Facebook.

Vă reamintim că viceprimarul liberal Cosmin Tabără a reacționat, duminică, după ce mai multe persoane care au avut un rol determinant în obținerea de către Timișoara a titlului de Capitală Europeană a Culturii nu ar fi fost invitate de administrația orașului la deschiderea oficială a marelui eveniment:

„A nu-i invita la deschiderea oficială a Capitalei Cultural Europene pe cei care au avut un rol determinant în obținerea acestui titlu este o mare greșeală a organizatorilor! Este momentul, așa cum am spus în dese rânduri, ca această manifestare să lase la o parte disputele politice.

Că e vorba despre Nicolae Robu, Simona Neumann, Lia Lucia Epure sau alți oameni reprezentativi ai orașului, care au devenit „oponenți”, neinvitarea lor arată o lipsă de responsabilitate politică și administrativă, pentru că acest titlu este al Timișoarei și nu al cuiva personal. Nu e a lui Ciuhandu, Robu sau Fritz, nici a lui Tabără sau Simona Neuman, este al Timișoarei! Pe adversarii politici e bine să-i înfrunți în față, nu răzbunându-te cu ocazia unor astfel de evenimente! Sper să se revină asupra acestei decizii!

Mai corect e să vă plătiți polițele între voi, dar să nu expuneți acestor lupte Timișoara și evenimentul de deschidere. Amândoi protagoniștii acestei lupte surde își urmăresc interesul personal, nu al Timișoarei. Unul se răzbună, celălalt se victimizează.

Departe de mine gândul de a-l apăra pe Nicolae Robu, care în ultimul timp a avut manifestări care îl discreditează la adresa mea, dar aici este vorba despre onoare și respect pentru Timișoara. Comportamentul, limbajul și atitudinea fostului primar nu au fost unele pe care eu să le apreciez sau cu care să fiu de acord, dar cred că disputele politice trebuie uitate în această zi importantă pentru Timișoara. Mă dezic total de acest mod de a face politică, la fel cum mă dezic și de orice mod de a ne răzbuna pentru simplul fapt că acum este momentul și putem.

În măsura în care aceste lucruri nu vor fi rezolvate, sunt dispus să cedez invitația mea la acest eveniment unui dintre cei cu merite în aducerea acestui titlu la Timișoara!

𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 – 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚̆ 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐫𝐚̆𝐳𝐛𝐮𝐧𝐚̆𝐫𝐢 𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐞!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *