Cosmin Leucuţa lansează „Cerul ca oţelul“

Cosmin Leucuţa lansează „Cerul ca oţelul“

Cosmin Leucuţa lansează „Cerul ca oţelul“

Librăria La Două Bufnițe va găzdui astăzi, de la ora 18,30, lansarea cărții „Cerul ca oţelul“ de Cosmin Leucuţa (foto), urmată de o sesiune de autografe.

Alături de autor, despre volumul apărut anul acesta la Editura Humanitas va vorbi, în calitate de invitat, Cristian Vicol.

Cerul ca oțelul „ este un tur de forță, așa cum ne-a obișnuit Cosmin în mai toate cărțile lui.

Surprinzător că întrun cadru post-apocaliptic, la limita supraviețuirii, autorul își alege drept protagonist o eroină, un fel de Ellen Ripley care învață să se adapteze într-o lume unde nu xenomorfii fac legea, ci propriii ei semeni dezumanizați, alienați.

Road-novel, distopie, poveste cu mult suspans, violență bine dozată, dialoguri pe muchie de cuțit, cartea își atinge țelul fără ocolișuri inutile și ne obligă să medităm în cel mai serios mod la propria noastră natură.

Am fi pregătiți să facem față unui astfel de univers fără să ne pierdem umanitatea?“, se întreabă Andrei Mocuţa. El a început să scrie povești la vârsta de 14 ani.

La 23 de ani a scris romanul „Laptele negru al mamei“, câștigător al primului concurs de debut organizat de editura Adenium.

În 2013, romanul „Statele Unite ale lui Dumnezeu“ a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, organizat de Editura Humanitas.

CITEȘTE ȘI: Ungaria va câștiga 600 de milioane de dolari din taxarea petrolului rusesc

În ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural „Semne Bune“, unde contribuie cu articole, recenzii și editoriale.

Din 2017 face parte din echipa editorială a revistei digitale „LiterNautica“. În 2017 a publicat volumul de proză scurtă „Numele altora“ (CDPL).

A primit de două ori premiul Tânărul Prozator al Anului, pentru romanul „Hoodoo“ (Polirom; 2018) și pentru volumul de proză scurtă „Cum te vei îmbrăca la sfârșitul lumii?“


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *