Coșmar pentru un bărbat de 86 de ani din vestul țării. S-a rătăcit, i s-a făcut rău și a ajuns într-o zonă greu accesibilă

batran salvat

Pavel Baci, cum îl știu vecinii și prietenii, are 86 de ani, dar este încă în putere. A plecat în pădure să adune vreascuri și uscături. Pentru că vremea trecea și el nu mai venea acasă, soția a anunțat autoritățile. În căutarea bărbatului au plecat polițiști, jandarmi montani și salvamontiști.

CITEȘTE ȘI:  Imagini de groază! Un TIR a făcut praf o mașină intrată pe contrasens. Morți și răniți

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga „joi, în jurul orei 14,20, doamna Marc Ileana (Tanti Leana) a venit la Postul de Poliție Moneasa și a povestit polițiștilor că soțul ei de 86 de ani, Marc Pavel (“Baci Pavel”, cum îl știe toată lumea), a plecat de dimineață în pădure după vreascuri și uscături, în zona Dealului Delani, și nu s-a întors la masa de prânz”, conform realitateadearad.net

În timp ce polițista de serviciu încerca să o liniștească pe Tanti Leana, colegul ei a alertat Secția 9 de Politie Rurală Sebiș, și în cel mai scurt timp mai mulți polițiști au sosit la fața locului.

„Polițiștii au solicitat sprijinul colegilor jandarmi montani și salvamontiști, și împreună cu lucrători din Primărie și voluntari au pornit căutarea în zona indicată de Tanti Leana, pe o suprafață de 1-8 km în amonte de casa lor. Prin iarbă înaltă de un metru, aproape de liziera pădurii, după zeci de minute de căutări, unul dintre salvatori a auzit o voce firavă care l-a condus către Baci Pavel. Era căzut, deshidratat, dar fericit că nu l-a prins noaptea singur, lângă pădure”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Salvatorii l-au dus pe Baci Pavel pe brațe și apoi cu ATV-ul până la autospeciala SAJ, sosită între timp la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

„Din fericire, Baci Pavel este în afara oricărui pericol, alături de familia sa, în Moneasa, unde aerul e rarefiat, oamenii puțini, dar la greu sunt mereu împreună”, mai spune Poliția din Arad.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Coșmar pentru un bărbat de 86 de ani din vestul țării. S-a rătăcit, i s-a făcut rău și a ajuns într-o zonă greu accesibilă

  1. Felicitari salvatorilor pentru mobilizare, eficienta si compasiune!
    „Felicitari” guvernului pentru dotarea acestor echipe cu cele necesare, in acest caz cu o targa moderna, modelul din imagine apare pomenit in cartile de istorie ca fiind inventat pe teritoriul Romaniei de azi (unde altundeva?) inca de acum 8000 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *