Corupţie în Poliţie: 13 lucrători au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de peste 100 de fapte de luare de mită

Corupţie în Poliţie: 13 lucrători au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de peste 100 de fapte de luare de mită

Treisprezece din cei 25 de polițiști de la Poliția Județeană Sibiu acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de alte infracţiuni, au fost reţinuţi. Ei sunt anchetați după ce ar fi primit mită mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei.

Toţi cei 13 sunt agenţi în cadrul structurilor de Poliţie Rutieră din IPJ Sibiu, respectiv Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, scrie News.ro. În dosar sunt vizaţi până acum 25 de angajaţi ai Poliției Județene Sibiu.

Potrivit Parchetului Tribunalului Sibiu, ei sunt suspectaţi de infracțiunile de omisiunea sesizării, abuz în serviciu, dare de mită şi respectiv luare de mită, favorizarea făptuitorului, înşelăciune şi fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de agent de poliţie, evaziune fiscală, conform HotNews.ro.

Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi de peste o sută de persoane care ar fi oferit mita.

Conform anchetatorilor, ei nu ar fi constatat săvârşirea unor fapte contravenţionale la regimul rutier, iar, în schimbul acestei „iertări de sancţiune”, cei vizați ar fi sponsorizat echipa de fotbal a Poliției Sibiu.

Foto: Ora de Sibiu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *