Corp nou de clădire la Liceul Waldorf din Timișoara

Corp nou de clădire la Liceul Waldorf din Timișoara

După ce a prezentat situația absorbției fondurilor europene la jumătate de an, viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău și-a manifestat intenția de a prezenta, în săptămânile următoare, câteva dintre proiectele aflate în lucru, din surse nerambursabile, dar și din surse locale, atât proiecte mari, cât și mici intervenții în oraș.

„Din fonduri europene construim o nouă clădire de școală, pe strada Uranus, în care vor învăța aproape 450 de elevi. Săptămâna trecută a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectarea noului corp de clădire de la Liceul Waldorf, precum și dotarea lui.

CITEȘTE ȘI: La loc comanda! Prefectul USR l-a salvat pe primarul Dominic Fritz

Vorbim despre un proiect pe fonduri europene în valoare de aproape 13.700.000 de lei, care prevede construirea unui nou corp de clădire pe o suprafața de 2.300 mp, în care vor învăța elevi din ciclul primar și gimnazial. Clădirea va fi accesibilă pentru persoanele cu dizabilități și va fi dotată cu echipamente IT și didactice moderne. Studiul de fezabilitate a fost întocmit de către școală, iar proiectul tehnic și execuția le va face primăria. Firma care a câștigat contractul de 170.000 de lei, Megavox Proiect, are la dispoziție 90 de zile să se achite de obligațiile din acest contract.

Apoi vom scoate la licitație lucrările de construcție. Timișoara are nevoie de școli noi și moderne, de grădinițe și creșe, iar în bugetul de anul acesta avem prevăzuți 95 de milioane de lei pentru investiții în educație. Săptămâna aceasta vom da ordin de începere pentru încă un obiectiv educațional finanțat din surse nerambursabil, o creșă în zona Lipovei”, a explicat viceprimarul Lațcău.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns