Coronavirusul se răspândește în Balcani: „În Serbia există riscul unei catastrofe” / Crește curba de contagiune în România și Bosnia

coronavirus serbia

Numărul cazurilor continuă să crească zilnic, în plus izbucnesc controverse uriașe, în special într-una dintre țările din regiunea cea mai afectată de reapariția infecțiilor, Serbia, unde sute de medici protestează împotriva autorităților, pe care le acuză că au relaxat prea mult măsurile împotriva virusului, scrie La Stampa, citată de Rador. În același timp, curba de contagiune crește și în România și Bosnia, iar în Bulgaria sunt proteste fără distanțare.

Deosebit de îngrijorătoare este situația din România, cea mai populată țară UE din regiune, unde marţi s-au înregistrat 994 de noi cazuri, totalul persoanelor infectate, de la începutul pandemiei, fiind de peste 39.000 şi unde s-au verificat 2.074 de decese (+36). Numărul persoanelor infectate, între București și Constanța, a crescut cu aproape nouă mii de unități în două săptămâni, conform datelor colectate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Lucrurile nu merg bine nici măcar în Bulgaria, un alt stat european afectat de mai multe zile de proteste anti-guvernamentale masive – adesea fără distanțare și măști – unde marţi s-au înregistrat alte 196 de cazuri, totalul persoanelor infectate ridicându-se la aproape nouă mii.

Există multe temeri şi pentru situaţia din Bosnia și Herțegovina, unde marţi s-au înregistrat 200 de cazuri noi, în timp ce în Albania, 119 de cazuri. Serbia, mai ales, este printre țările cele mai afectate de reapariția infecțiilor într-o regiune balcanică care, în ansamblu, a depășit 102.000 de infecții şi numără aproape 4.000 de morți.

Numărul contagierilor din Serbia a reînceput să crească rapid, cu aproape 300 de noi cazuri pe zi, după 21 iunie, ziua controversatelor alegeri câștigate de Partidul Progresist al președintelui Aleksandar Vucic. Marţi, numărul pacienților internați la ATI a ajuns la 198 – în timp ce în urmă cu o lună erau doar 19, iar cel al persoanelor decedate a ajuns la 491, de la 260, la 21 iunie. Numere care descriu o realitate „catastrofală”, aşa cum au raportat miercuri peste 350 de medici sârbi, într-o scrisoare deschisă trimisă executivului, conform HotNews.ro.

Foto: HotNews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns