Coronavirus. Ambasadorul britanic, reacție la vaccinul de la Timișoara

oncogen 5

Dezvoltarea la Timișoara a unui vaccin împotriva COVID 19 continuă să suscite interes internațional. Ultima reacție a venit din partea Ambasadei Marii Britanii, care a postat următorul comunicat: ”Ambasadorul britanic Andrew Noble, pe 12 mai, a avut o discuție  productivă cu prof. dr.  Virgil Păunescu, directorul Centrului de gene și terapii celulare în tratamentul cancerului – OncoGen, care dezvoltă  vaccinul  „OncoGen” pentru combaterea coronavirusului. Ambasadorul a dat publicității următoarea declarație:
” Știm că traseul către un vaccin împotriva COVID 19 prezintă multe provocări și trebuie să fie un efort de colaborare urgent care implică guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din întreaga lume. Având în vedere acest lucru, guvernul britanic a angajat 388 milioane de lire sterline pentru vaccinuri, teste și tratamente, iar pe 4 mai a  co-găzduit Conferința globală de angajare a Coronavirus, la care au fost promise 6.5 miliarde de lire sterline.

Am apreciat oportunitatea de a-l auzi pe profesorul Păunescu discutând despre progresul proiectului său și îi vom asista cu plăcere echipa sa în contact cu cercetătorii britanici de vaccin, astfel încât aceștia și echipa sa să poată discuta și împărtăși cercetările lor. România ar trebui să fie mândră că a produs un vaccin candidat care va contribui la cunoașterea noastră tot mai mare despre virus. Finanțarea adecvată a cercetării vaccinului și împărtășirea constatărilor eforturilor științifice este singura modalitate sigură de a învinge acest virus.”

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Coronavirus. Ambasadorul britanic, reacție la vaccinul de la Timișoara

  1. Domnule Florescu, văd că nu vreți să vă lecuiți de botanism ! O să vină cu timpul, pînă atunci, vă rog să ne țineți la curent cu evoluția situației în ceea ce privește vaccinurile de la Oncogen, pînă la recunoașterea în lumea medicală și nu a bîfelor la o cafea prin ambasade, și pînă la omologare și comercializarea primei doze de vaccin ! Poate nu ar fi lipsit de interes și un articol despre tinerii, cu adevărat valoroși, care lucrează acolo și cu rezultatele muncii cărora se împăunează alții !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *