Coronavirus, 10 martie. Cele mai recente informații privind evoluția temutei boli

coronavirus 4

17 cazuri de coronavirus confirmate în România, zborurile din și spre Italia suspendate până la 23 martie, cursurile școlare întrerupte, iar  transportul rutier de persoane către şi din Italia, suspendat între 10 şi 31 martie. Toată Italia intră în carantină, după ce au fost înregistrate 463 de decese din cauza coronavirusului, iar numărul acestora continuă să crească.

CITEȘTE ȘI: Centrul Timișoarei, în căutarea farmecului de altădată

La Arad, 16 persoane care au venit din zone cu coronavirus din străinătate au fost puse în carantină.  Un bărbat a fost preluat la Iași de un echipaj medical cu ambulanță echipată pentru cazuri de coronavirus. Surse medicale spun că bărbatul s-ar fi întors recent din Italia și ar fi suspect de Covid-19. O femeie de 42 de ani a fost preluată cu suspiciune de coronavirus din comuna Lunca Banului, Vaslui. Ea se afla în izolare la domiciliu, împreună cu cei doi copii și soțul ei, care s-a întors recent din Coreea de Sud. Sunt cele mai recente situații generate de înmulțirea cazurilor de coronavirus și de eforturile autorităților de a ține situația sub control.

Deasemenea,  cursurile în şcoli se suspendă între 11 și 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport în perioada 10 martie – 31 martie, înspre și dinspre Italia.  Operatorii de transport rutier care tranzitează Italia au obligația de a comunica românilor din Italia faptul că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României. Aceleaşi obligaţii se aplică şi operatorilor feroviari.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns