Copilul de mingi a ajuns titular incontestabil

În primăvara anului 2010, PSD Timiș își alegea un nou președinte, după ce Ilie Sârbu renunțase la mandat. Unicul candidat pentru șefia filialei a fost Titu Bojin, care avea să conducă organizația pentru aproape cinci ani. La conferința județeană, invitat de onoare a fost Victor Ponta, președintele național al partidului.

La un moment dat, cineva din sală l-a întrebat pe Ponta dacă e normal ca PSD Timiș să aibă un singur candidat, în condițiile în care filiala se pretindea una puternică, cu un izvor nesecat de lideri politici.

Președintele PSD din acea vreme a remarcat situația invocată, spunând că firesc ar fi să existe mai mulți pretendenți, într-o competiție din care se poate naște progresul. Pentru asta, însă, spunea Ponta, ar trebui ca filiala să genereze adevărați lideri politici, înzestrați cu calitățile necesare unui conducător.

În final, Ponta a încheiat ironic, stârnind amuzamentul: ”Altfel, pe cine să punem, pe Fredi?”, trimiterea fiind la Alfred Simonis, pe atunci un fel de copil de mingi al PSD Timiș. Cu alte cuvinte, doar n-ați vrea să candideze Fredi la șefia filialei, că ar râde lumea de noi…

Evident, mulți au râs de Simonis după jocul de cuvinte făcut de liderul național. Dar, pe de altă parte, intervenția lui Ponta putea fi privită și dintr-o altă perspectivă: aceea că șeful cel mare te-a remarcat, a vorbit despre tine, chiar dacă nu în cel mai fericit context.

Din miile de participanți la acea conferință, președintele PSD s-a oprit asupra ”copilului de mingi”, ceea ce nu e puțin lucru. Ei bine, tocmai asta pare să-l fi motivat cel mai mult pe Fredi, cel care lipea afișe. Tenacitatea, perseverența și tupeul (în sensul bun după unii, mai puțin apreciat de alții) au făcut din Alfred Simonis unul dintre politicienii importanți ai PSD Timiș.

A devenit, mai întâi, consilier local, l-a șicanat pe Nicolae Robu de era primarul să mai facă o operație, pentru ca, apoi, să intre în Parlamentul României. Altă anvergură, altă abordare, alt ”copil de mingi”.

Acum, Alfred Simonis e un deputat care realizează ce responsabilități are, ce trebuie făcut pentru a-i reprezenta efectiv pe cetățeni, cum trebuie să arate un cabinet parlamentar și ce sentimente te încearcă atunci când o inițiativă se concretizează.

Bine ar fi ca tupeul său bine cunoscut să fie canalizat doar spre lucruri pozitive, în folosul timișenilor și nu în alte scopuri. Deocamdată, nu știm asta, dar un fapt e absolut cert: în momentul de față, nici un lider din PSD nu mai poate să spună ”Doar n-o să-l punem pe Fredi…”, pentru că, între timp, copilul de mingi a ajuns titular incontestabil în echipa câștigătoare.

5 Comments
Cotoi 30/01/2017
Nu conteaza cine esti si de unde vii important e sa fi inzestrat , de la mama natura , cu TUPEU si NESIMTIRE si ai garantata reusita in societatea de azi , lupii tineri stiu ce vreau , ce scoala sau competenta , coatele
alina 27/01/2017
sa zicem ca din vecini il stiam...a fost tot timpul infigaret si bravo lui, l-a dus capul si a ajuns aproape unde si-a propus...acuma sa nu uitam ca toti avem un trecut in spate si nu conteaza de unde te tragi ci ceea ce vrei sa devii..Felicitari "copilule de mingi"!
ghiocel trandafir poanta 27/01/2017
si totusi intreb a nu stiu cata oara cine este alfriedo robierto simonis cine sant parintii si de unde se trag de pamant. stie cineva?
birlic 27/01/2017
am avut si eu un coleg Fredi ,un meserias desavarsit si cu mult bun simt dar.. era indragostit de sticla ,sper sa nu semene cu Fredi al meu.