ATENŢIE, imagini care vă pot afecta emoţional! Elev bătut cu bestialitate într-o şcoală din Timiş. Cine este agresorul

Un elev de Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a fost lovit năprasnic cu pumnii şi picioarele de un coleg de-al său. La un moment dat victima a căzut pe jos, în timp ce restul clasei privea fără să intervină. Un singur elev a încercat să stopeze conflictul, dar nu a fost lăsat de un alt coleg.

Este vorba de un incident violent, postat mai apoi pe platforma YouTube de unul dintre martorii la scena petrecută în sala de clasă, probabil fiind chiar autorul filmării.

Nefericita întâmplare s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj, într-o pauză, la clasa a IX-a profesional. Potrivit lui Francisc Halasz, inspectorul general-adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, agresorul este un elev cu probleme legate de disciplină, care a mai fost sancționat cu scăderea notei la purtare și este repetent.

Fiind în clasa a IX-a, elevul nu poate fi exmatriculat. O asemenea pedeapsă se aplică doar elevilor din învățământul secundar superior.

„Probabil că elevului i se va scădea nota la purtare şi va repeta din nou clasa a IX-a”, a adăugat Halasz.

„Ieri, la primele ore, la şcoala din Lugoj a avut loc un consiliu profesoral, unde s-a dezbătut incidentul petrecut în unitatea de învăţământ”, a declarat Mihaela Petrov, inspector general-adjunct al IŞJ Timiş.

În anul şcolar trecut, la acest liceu s-au mai înregistrat evenimente de acest gen.

Marcel Drăgan, directorul liceului unde a avut loc incidentul, ne-a spus că agresorul este un elev care provine dintr-o familie modestă, ce locuieşte într-un sat din Timiş. Chemat la şcoală, tatăl agresorului a fost uimit de cele întâmplate.

Victima, însoţiţă de părinţi, a fost vineri dimineaţă la spital, iar medicii au constatat că în urma bătăii încasate s-a ales cu mai multe echimoze.

Directorul liceului a precizat că părinţii elevului agresat au făcut plângere la poliţie. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Cât despre motivul conflictului, Marcel Drăgan ne-a spus că ar fi fost vorba de nişte bani pe care victima nu ar fi vrut să-i returneze. Potrivit noilor reglementări în vigoare, inspectoratul şcolar are obligaţia de a-l informa direct pe ministrul educaţiei despre orice incident cu violenţă ce se petrece în şcoli, iar vineri, un raport a plecat spre minister.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns