Copiii din Dudeştii Noi învaţă cu adevărat să fie oameni

„Copiii învaţă să fie omeni mari” e un slogan bun, mai ales dacă e dublat de fapte instructive pentru cei mici.

O acţiune cu scop educativ, desfăşurată sub această deviză, a avut loc recent la şcoala gimnazială din Dudeştii Noi a avut ca rezultat, în primă instanţă, arbuşti decorativi şi flori plantate în faţa lăcaşului de învăţământ.

Elevii din clasele a patra şi a cincea au participat la plantări. Cei din primul an de gimnaziu, laolaltă cu colegii lor din clasa a şasea, au luat parte apoi la acţiunea „Meşteri mici, lucruri mari”, asamblând şi vopsind nişte băncuţe din lemn, amplasate în curtea şcolii.

Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei pentru promovarea naturii, care activează la Dudeştii Noi, a fost atrasă şi o sponsorizare din partea unor firme, au pus umărul şi cluburile Rotary şi Rotaract Cosmopolitan din Timişoara, şi-au dat concursul, evident, şi cadrele didactice ale şcolii, dar faptul cel mai important este că cei mici au dăruit ceva frumos atât comunităţii, cât şi şcolii în care învaţă.

Nu e puţin lucru, este bine ca şi cei mari – cei care mai au nevoie, desigur – să înveţe ce înseamnă să te implici din suflet în a înfrumuseţa nişte străzi sau alte locuri. Şi, poate, vom avea mai puţini cetăţeni care rup sau calcă flori, ori care distrug bănci sau alte obiecte de uz obştesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns