Alexandru Petchescu şi Alexandru Moisescu merg la europeanul de kickboxing

Alexandru Petchescu Alexandru Moisescu

Doi sportivi de la clubul timişorean Ginbox vor participa la Campionatul European de Kickboking WTKA, care se va desfăşura, în perioada 6-8 mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Este vorba despre Alexandru Petchescu (categoria 60 de kilograme) şi Alexandru Moisescu (categ. 55 kg), ambii aflându-se sub îndrumarea antrenorului Ginardo Gaşpar. Organizatorul evenimentului din Capitală este Federaţia Română de Freestyle Kickboxing.

Cei doi vor urca în ring şi în Germania, la Freiburg, pe 16 iunie, adversarii lor nefiind încă stabiliţi.

Petchescu a strâns până în prezent 15 meciuri, având 12 victorii (opt încheiate înainte de limită) şi trei înfrângeri. Moisescu are la activ 26 de prezenţe în ring, cu 25 de succese şi un singur eşec, suferit într-o gală la Uricani, în judeţul Hunedoara.

Tot din lumea kickboxingului, să mai spunem că europeanul celor de la Kombat League a fost mutat în luna noiembrie. Cei doi tineri sportivi de la Ginbox vor participa şi la competiţia ce va fi organizată la Roma, în Italia. Anul trecut, Petchescu a devenit campion mondial de juniori, iar la următoarea ediţie va participa la seniori. Ronaldo Bacu (categ. 40 kg) şi Cristian Bocioagă (categ. 65 kg), pregătiţi tot de Ginardo Gaşpar, se află şi ei pe lista pentru Campionatul European, care rămâne deschisă şi altor sportivi.

 

Stagiu de pregătire la Surduc
Sportivii de la Ginbox şi-au încărcat „bateriile”, recent, timp de o săptămână, la Surduc. În cantonament au fost 23 de luptători. „Pregătirea este foarte importantă, am copii care şi-au dat drumul şi îşi doresc foarte mult să facă performanţă. A fost un stagiu obositor, dar în acelaşi timp util, în care am pus accentul pe condiţie fizică şi tehnică”, ne-a declarat Ginardo Gaşpar.

 

Antrenamente gratuite pentru copii defavorizaţi
Antrenorul-preşedinte al clubului Ginbox va crea la sala de lângă Gara Mică o grupă pentru tineri cu probleme sociale, pe care îi va pregăti fără nici o pretenţie financiară. Cei vizaţi pentru început sunt copiii unui centru de plasament din Timişoara. „Nu o fac pentru bani. Iubesc mult copiii şi vreau să-i ajut. Voi face o grupă pentru copii defavorizaţi, sper să găsim sponsori pentru a-i ajuta să-şi achiziţioneze echipament”, ne-a dezvăluit Ginardo Gaşpar, care a început pregătirile în vederea organizării, la sfârşitul lunii mai, a unei noi ediţii a Cupei Ginbox: „Va fi pe ştrandul Lemon, probabil cu piramide la câteva categorii de greutate. Invitaţia de a participa este deschisă pentru toate cluburile”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *