Copiii din Cenad nu uită tradiţiile

Mladite Cenazene

Obiceiurile strămoşeşti în comuna Cenad sunt încă vii, datorită ansamblului de dansuri populare „Mlădiţe Cenăzene”. Acesta a fost înfiinţat în anul 2007, iar primii membri au fost 30 de copii de la şcoala din localitate, conduşi de învăţătoarea lor, Oana Erdei.

Timp de doi ani, formaţia şi-a încetat activitatea, după care a revenit în forţă. Astăzi, ansamblul numără 90 de copii – elevi începând cu clasele pregătitoare până în a VII-a – iar repetiţiile înaintea unui spectacol se fac de trei sau patru ori pe zi.

„În mod normal, ne întâlnim de trei ori pe săptămână şi repetăm timp de două ore: Sunt trei grupe, iar cei cu care am început, acum sunt la liceu, iar noi îi considerăm veterani”, a spus Oana Erdei.

Ansambul a ajuns cunoscut în Banat, iar anul trecut a participat la un festival internaţional în Macedonia. De acolo, „Mlădiţe Cenăzene” s-a întors cu un bine-meritat premiu al II-lea, iar Darian Bornea s-a clasat pe primul loc, fiind desemnat cel mai bun dansator.

Dansurile bănăţene, maghiare şi sârbeşti sunt deja în repertoriu formaţiei, urmând ca în curând „Mlădiţe Cenăzene” să prezinte şi dansuri germane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Copiii din Cenad nu uită tradiţiile

  1. Felicitari doamnei Oana Erdei pentru promovarea culturi cenazene.
    De cite ori citesc in Renasterea Banateana despre lucruri bune la Cenad ma bucur
    foarte mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *