Copiii cool citesc, fac sport, reciclează și se informează

copii 21

Sunt mici, dar informați. Ei au la dispoziție un site dedicat lor și un ajutor de nădejde, un jurnalist – elefant, pe lângă câțiva jurnaliști adevărați care se preocupă zilnic că scrie cele mai interesante știri pentru copii. Azi, de Ziua Copiilor vă prezentăm www.stiripentrucopii.com, un portal unic de informare în România, dedicat, așa cum îi spune numele, tuturor copiilor (și părinților lor).

CITEȘTE ȘI: Un celebru medic italian a explodat: Coronavirusul a dispărut din țară, populația e terorizată inutil

Știri pentru copii este proiectul a două prietene, Adina și Georgeta, născut din dorința de a continua, permanent, educarea copiilor din România,  dincolo de aportul părinților și al educatorilor. ”Prin educare înțelegem nu numai dobândirea unor cunoștințe noi de către copii, ci și determinarea lor de a-și asuma, de la cele mai fragede vârste, un mod de viață sănătos”, arată inițiatoarele proiectului.

”Ideea portalului www.stiripentrucopii.com a pornit de la faptul că toți copiii prind din mers informații, se uită la știri cu sau fără voia lor, fac propriile interpretări și încearcă să descifreze singuri mersul lumii. Prea ocupați și stresați, părinții nu au întotdeauna timp (și chef!) să le explice ce se întâmplă în țară și în lume. Prin urmare, www.stiripentrucopii.com oferă zilnic știri pe înțelesul celor mici. Site-uri de acest gen există în multe țări (ZDF Kinder, BBC Kids etc.)”, ne-a spus Adina.

Georgeta continuă ideea: ”Efectul portalului este asemenea unui bulgăre de zăpadă: cu un simplu click copiii sunt informați și pot astfel să își informeze și părinții; ceea ce promovăm fiind informații clare, interesante, explicate pe înțelesul lor”.

Alături de ele, alți patru jurnaliști scriu, zi de zi, știri interesante. Daiana, Mădălina, Romina și Miro întregesc echipa redacțională, alături de jurnalistul – elefant, Toyo.

Site-ul oferă informații pe toate palierele de interes ale celor mici și ale celor mai mari, pentru că portalul se adresează inclusiv adolescenților, de la curiozități din natură la felul în care trebuie să se alimenteze și să se îngrijească pentru a avea o viață sănătoasă, și, deopotrivă, pune accent pe transmiterea unor știri din societatea contemporană ”traduse” pe înțelesul lor. Felul în care sunt redactate aceste știri e atractiv și facil, un instrument util de înțelegere inclusiv adulților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Copiii cool citesc, fac sport, reciclează și se informează

  1. Inițiativa celor două prietene, Adina și Georgeta, este lăudabilă, însă de ce ar avea nevoie copiii de un univers aparte, de o lume specială cu informații filtrate, când ei fac parte din lumea noastră, cea unică.
    Bunicii mei îmi ofereau presa scrisă spre informare, alături de lecturile școlare.
    Acum treizeci de ani, presa putea fi devorată și de cititorii mai mici, fără să existe riscul de contaminare cu tot felul de idei nepotrivite unei minți sănătoase.
    De aceea, propun redacției ziarului dumneavoastră să introducă o rubrică destinată copiilor, unde să poată și ei să contribuie cu articole.
    Iar, „cool” este doar un stigmat: a fi diferit, adică „non-cool”, te va ajuta, la un moment dat, să dai tu tonul tendințelor la care vor dori toți să se alinieze.

Lasă un răspuns