31 de copii ucraineni, repartizați în unitățile de învățământ din Timiș

31 de copii ucraineni, repartizați în unitățile de învățământ din Timiș

31 de copii ucraineni, repartizați în unitățile de învățământ din Timiș

De la începutul săptămânii, în unitățile de învățământ din județul Timiș au fost repartizați 31 de preșcolari și elevi sosiți din Ucraina. În cazul copiilor ucraineni, solicitările privind repartizarea într-o unitate de învățământ se transmit inspectoratelor școlare, care le analizează în regim de urgență. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, nouă preșcolari ucraineni vor urma activități educaționale la Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, la Grădinița PP nr. 14 din Timișoara, la Grădinița PP nr. 1 din Sânnicolau Mare și la Grădinița PP din Cenad. Alți 22 de elevi din Ucraina vor studia, în calitate de audienți într-o primă etapă, la Școala Gimnazială nr. 24 din Timișoara, la Liceului Teoretic ”Jean Louis Calderon”, la Școala Gimnazială nr. 1 din Sânnicolau Mare, la Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, la Școala Gimnazială Găvojdia și la Școala Gimnazială Belinț.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus 18 martie: 3.749 cazuri COVID și 36 decese înregistrate în România, în ultimele 24 de ore. Situația din Timiș

Aproape jumătate de milion de ucraineni, cei mai mulți mame cu copii, au intrat în România în ultimele trei săptămâni, de când a început războiul, potrivit datelor de la Poliția de Frontieră Română. În total, peste trei milioane de ucraineni au fugit de război, conform ONU. „Din raportările pe care le avem până acum estimăm că în viitorul apropiat cam 20% dintre ucrainenii care vor ajunge în România vor rămâne la noi în țară pe teremen mediu și lung. Ne așteptăm ca tot mai mulți ucraineni cu o situație materială precară să ajungă la noi în țară, cât și în celelalte țări vecine“, a mai afirmat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

 

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *