Copii şi părinţi revoltaţi: Calendarul olimpiadelor nu le permite elevilor să se prezinte la mai multe discipline

Semnal de alarmă tras de Asociația Elevilor din Timiș: Ministerul Educației ia, din nou, decizii peste noapte!

Ministerul Educației și Cercetării a modificat calendarul olimpiadelor școlare naționale care vor avea loc în acest an, astfel încât să nu mai existe suprapuneri ale datelor când se susțin disciplinele. Măsura a fost luată astfel încât elevii să se poată prezenta la mai multe discipline în cazul în care au fost calificați.

Ceea ce au omis, însă, oficialii, a fost etapa județeană, premergătoare celei naționale. Potrivit calendarului, pe data de 7 martie, sunt planificate mai multe discipline, precum limba engleză, biologie, informatică, istorie, iar pe 29 februarie, sunt stabilite concursurile pentru limbile franceză, spaniolă, italiană, portugheză, dar și limbile minorităților.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr paramedic a donat sânge de 50 de ori

În atare condiții, pentru elevi este imposibil să se califice la olimpiadele naționale pe mai multe discipline, din moment ce nu vor reuși să le susțină înainte, în etapa județeană.

Luând act de această anomalie, mai mulți părinți, dar și elevi și profesori au semnat o petiție online, solicitând eliminarea acestor suprapuneri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns